XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/01/26/schffer-adam-fotomuvesz-kiallitasa/

Témák A-Z

Schäffer Ádám fotóművész kiállítása

2017. január 26. Kulturális hírek

A kiállító művészről szólva Roboz Beáta megidézte Schäffer Ádám édesapjának,  Schäffer Lászlónak az alakját, és munkásságát, aki korai haláláig maga is fotóművészként alkotott. -Az újlipótvárosi műteremlakás atmoszférája felfedezhető az értékes életművet hátrahagyó apa fiának, tanítványának és alkotótársának képein is, amelyek mindezek mellett egyéni, markáns látásmódról tanúskodnak.

Schäffer Ádám 200 méteres magasságból készített légifelvételei izgalmas aspektusból láttatják a főváros, és különösen a XIII. kerület kedvelt helyszíneit, épületeit, a városrészek változásának fázisait. Egyes felvételek a leleplezés erejével hatnak: a repülőgép kabinjából jól látható, hogy évek óta körülkerített ingatlanokon, egykor jellegzetes, de lebontott épületek helyén nem történik semmi. Más képeken a dinamikus ingatlanfejlesztés eredményei láthatók.

A szemlélő előtt feltárul a Radnóti Miklós Művelődési Központ építkezésének befejezés előtti fázisa, lélegzet elállító képen tekinthetjük meg a Váci út – Dózsa György út sarkán felépített futurisztikus Vision Towers irodaépületet, és tanúivá válhatunk a Pannónia Általános Iskola szomszédságában folyamatban lévő beruházás alakulásának is.

A kiállítás érdekes színfoltját képezik az egzotikus búvárkalandok során készített vízalatti felvételek, amelyek képesek erős vágyat ébreszteni a szemlélőben a csend világa után. A kiállított művek a magabiztos technikai tudás mellett arról is árulkodnak, hogy Schäffer Ádám szeretettel és empátiával közelít az általa láttatott világhoz. A bemutatott izgalmas, érdekes és elgondolkodtató anyagot február 17-ig tekintheti meg a közönség, a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási ideje alatt.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj