XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/01/04/tovabb-bovult-a-szocialis-tamogatasok-kore/

Témák A-Z

Tovább bővült a szociális támogatások köre

2017. január 04. Szociális hírek

Az elmúlt évben az önkormányzathoz érkező kérelmek száma megközelítette a 20 ezret, egy ügyintézőre mintegy 1500 jutott. Továbbra is a legtöbb kérelem a létfenntartási támogatás, a lakhatási támogatások és a gyógyszertámogatás iránt érkezett be. A jogosultak 42 %-a gyógyszertámogatásban, 34 %-a lakhatási támogatásban részesül. Miután a kormány kivonult a szociális támogatások rendszeréből, 2015. márciusában egy új támogatási formaként az önkormányzat, a pályázat formájában nyújtható ellátásokat vezette be önként vállalt feladatainak ellátására.

A meglévő pályázatok egységesítéséért gyűjtő fogalom lett a tehetséges fiatalok esélyegyenlőségét szolgáló települési támogatások köre. A tanulmányi ösztöndíj valamennyi érettségi tárgyból jelesre teljesítettek elismerését szolgálja. Bővülést jelent még a támogatás benyújtásának lehetősége ECDL (7 modul), vagy ECDL Start (4 modul) vizsga díjainak, jogosítvány, valamint első nyelvvizsga díjának költségeihez. További segítség lehet az országos, nemzetközi versenyekre, kiállításokra történő felkészüléséhez vagy a versenyeken történő részvételhez nyújtott támogatás.

A települési támogatások körében új ellátásként jelenik meg a lakás-karbantartási-, akadálymentesítési támogatás, valamint az aktív korúak támogatása is, azok részére, akik egészségi állapotuk miatt nem képesek munkát vállalni.

A rendelet újra szabályozta a Szociális Kerekasztal működését is.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj