XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/11/09/ev-uzlete-dij-2016/

Témák A-Z

Év üzlete díj 2016.

2016. november 09. - Frissítve Egyéb

Borszéki Gyula alpolgármester köszöntőjében ismertette „Az év üzlete” díj pályázat eredményét, melyet a pályázat kiírója, a Tulajdonosi Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság legutóbbi ülésén hozott meg. Mint elmondta ez évben összesen 516 szavazat érkezett a bizottsághoz, melyből 187 a Palóc utcai Adománybolt munkáját ismerte el. A voksolók egyébként 108 különböző üzletre adták le javaslatukat. Hangsúlyozta, hogy a pályázat kiírásának az a célja, hogy a győztese egy olyan üzlet vagy bolt legyen, ahol az azt felkereső a vásárláson kívül valami pluszt is kap. Az Adománybolt különösen megfelel a kiírás céljainak, mivel, aki itt vásárol, azt azzal a tudattal teszi, hogy pénzével másokat is támogat.

Nagy Erzsébet az Adománybolt vezetője megköszönve az elismerést biztosította a jelenlevőket, hogy a díj kötelezi őket az eddigi karitatív tevékenység folytatására, a környékről és a távolabbról érkezők támogatására. Mint említette különösen nagy sikerük volt annak az akciójuknak, mikor tízezer forintos vásárlási utalványt lehetett beváltani ruhaneműkre és egyéb eszközökre. A vásárlók érezték, hogy nem egy használt ruhaüzletben tudták beváltani a támogatásra kapott összeget, hanem nívós adományokból érkező használati cikkekre, ajándékokra.

A több mint 5 éve működő üzlet elsősorban svájci és holland kapcsolatából adódó adományokat árulja. Vásárlási lehetőséget biztosít a környék, a kerület és a távolabb élő lakosság részére. A befolyt összeget és adományokat minden esetben a boltot felkeresők számára fordítja vissza. Rendszeresen időt szakítanak a vendégekkel történő beszélgetésre, lelki egészségük ápolására. Nyelvtanfolyamot és táborozást szerveznek a fiatalok és az üzletet felkereső lakosság részére. Kapcsolatot tartanak a kerületi Prevenciós Központtal, a történelmi egyházak nagy részével.

 

Az év üzlete korábbi díjazottjai:

  • 2014. CBA Príma Ipoly Élelmiszerkereskedelmi Bolt
  • 2013. Papír-írószer és nyomtatványbolt
  • 2012. Napsugár Étterem
  • 2011. Pöttöm Panna gyermekruházati Kft.
  • 2010. Reál Pengő Élelmiszerbolt
  • 2009. Láng Téka
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj