XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/11/09/elismeresek-a-szocialis-munka-2016-evi-napja-alkalmabol/

Témák A-Z

Elismerések a Szociális Munka 2016. évi Napja alkalmából

2016. november 09. Szociális hírek

Az ünnepi eseményt, amelynek résztvevői között  megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, valamint az önkormányzat és az önkormányzati intézmények vezetői is, Karácsonyi Magdolna aljegyző, a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztályának vezetője nyitotta meg. Az aljegyző emlékeztetett arra, hogy a Szociális Munka Napja jó alkalmat jelent arra, hogy tudatosítsuk magunkban, milyen sokan szenvednek szükséget, és arra is, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik hivatásszerűen foglalkoznak a segítségre, támogatásra szorulókkal.

Ezt követően dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjét hallgatták meg az egybegyűltek. A polgármester az önkormányzat kerületfejlesztési stratégiájáról szólva ezúttal is hangsúlyozta, hogy a kerület vezetése az integrált településmenedzsment mellett kötelezte el magát. A fejlesztés nem csak az építési beruházások támogatását jelenti, hanem annak elválaszthatatlan része az oktatás, az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és a sport támogatása is. Dr. Tóth József felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy az önkormányzat már akkor is készített antiszegregációs programot, amikor az még nem volt kötelező. Jelenleg újabb építkezési fellendülésnek lehetünk tanúi – mondotta a polgármester -, hiszen 1500 épülő lakás felett áll toronydaru a kerületünkben, és jelentős beruházások folynak új irodaépületek létrehozása területén is. Közben azonban az önkormányzat évi 2,4 milliárd forintot fordít szociális intézményrendszerének fenntartására, és 490 milliót költ a rászorultak segélyezésére. A szükséget szenvedők mellett a kerületben élő 18 000 gyermekkorú és 30 000 nyugdíjas szociális biztonságáról intézményeink 437 munkatársa gondoskodik napról, napra.

Tisztelettel és megbecsüléssel gondolunk a szociális intézmények valamennyi dolgozójára – jelentette ki dr. Tóth József, köszönetet mondva az ünnepeltek lelkiismeretes és áldozatos munkájáért, amelynek  elismeréseként az önkormányzat a fizetésük egyötödét kitevő fizetés kiegészítést biztosít számukra. A polgármester sajnálatosnak nevezte, hogy a fizetés kiegészítés nélkül az önkormányzat által foglalkoztatottak 70%-a mindössze minimálbért kapna, mivel a közszolgálatban csaknem egy évtizede nem volt bérelemelés. Dr. Tóth József végezetül tájékoztatta a jelenlévőket azokról az újabb díjakról és elismerésekről, amelyeket különböző területeken ebben az esztendőben nyert el kerületünk, majd  biztosította az ünnepelteket arról, hogy az önkormányzat a továbbiakban is szívén viseli a megbecsülésüket. 

Ezt követően elismerések átadására került sor. A Szociális Munka 2016. évi Napja alkalmából elismerésben részesítettek névsorát itt tekinthetik meg látogatóink. A kerületben élő, támogatásra szoruló családok és gyermekek érdekében végzett kimagasló szakmai munkája elismeréséül, a szociális ágazatban dolgozók javaslatára Németh Aliz,  a Prevenciós Központ munkatársa lett a 2016. Év Szociális Munkása.

Az elismerések átadását követően Karácsonyi Magdolna aljegyző Szavak és tettek című vetítettképes előadását tekintették meg a nézőtéren helyet foglaló vendégek, és a szociális intézmények munkatársai. Az előadás sokoldalúan bizonyította, hogy egyre mélyülő szakadék van a társadalombiztosítással és a szociális ágazattal kapcsolatos propagandisztikus jelszavak, ígéretek és állítások és a valóságos helyzet jellemzői, a munkavégzést meghatározó feltételrendszer változásának iránya és minősége között.

A Szociális Munka 2016. évi Napja alkalmából megrendezett ünnepi esemény a Neoton família sztárjainak műsorával zárult, amely nagy tetszést aratott az ünnepeltek körében.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj