XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/11/07/a-zold-varosert-kategoriaban-dijaztak-keruletunket/

Témák A-Z

A Zöld városért kategóriában díjazták kerületünket

2016. november 07. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

A díjat Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át dr. Réthelyi Miklóstól, a Holnap Városáért Díj Bíráló Bizottságának, és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnökétől, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium alapító miniszterétől.

A 2013-ban alapított Nemzeti Fenntartható Városdíj része a már 2010-ben elindított City Hungary Programnak, mely helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet.

Dr. Réthelyi Miklós, a Holnap Városáért Díj fővédnöke hangsúlyozta: – Városok és a várossal szorosan együttműködő vállalkozások vezetői jöttek ma össze,szinte az egész országból, hogy együtt ünnepeljük a Holnap Városáért 2016 pályázat díjnyerteseit és a velük együtt dolgozó közösségeket. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnökeként fontosnak tartom itt és most beszélni az Egyesült Nemzetek Közgyűlése által 2015 szeptemberében elfogadott igen fontos és jövőnket alapjaiban érintő határozatról.  A Világunk átalakítása című, preambulumból, részletes nyilatkozatból és 17 célkitűzésből álló határozat célkitűzése nem kevesebb, mint a szegénység csökkentése, felszámolása, és Földünk megmentése.

Emlékezetes, hogy kerületünk 2015. évben a Fenntartható városért kategóriában nyert díjat a Holnap Városáért-díj pályázaton.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj