XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/10/26/tarsadalmi-parbeszed-a-klimastrategiarol/

Témák A-Z

Társadalmi párbeszéd a Klímastratégiáról

2016. október 26. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Az elmúlt fél évtizedben a szakterületet alapvetően befolyásoló változások történtek globális és lokális léptékben is, ezek szükségessé teszik a stratégia megújítását, amivel célunk:
– számba venni a klímaváltozásnak a XIII. kerületben várható hatásait a jelenleg rendelkezésre álló adatok és előrejelzések alapján,
– azonosítani a kerület lakosságát és városi rendszereit (természeti és épített környezetét, infrastruktúráját) leginkább fenyegető időjárási kockázatokat,
– megjelölni a XIII. Kerületi Önkormányzatnak a klímaváltozással kapcsolatos legfontosabb feladatait mind a mitigáció, mind az adaptáció területén, az alkalmazkodás területére helyezve a hangsúlyt.

A stratégia célkitűzései a XIII. Kerületi Önkormányzat „hagyományos” értékeivel, mint a szociális érzékenység és a szolidaritás, párhuzamba állíthatók, sőt, ezek egymást erősítő törekvések. A kerület egésze számára kiemelkedő jelentőségű az éghajlatváltozás  problémaköre, ezért  indokolt a jelenleg rendelkezésünkre álló eszközöket (stabil anyagi erőforrásokat, szaktudást és a területen szerzett tapasztalatokat) kihasználva proaktívan kezelni, céljainkat fenntartható módon megvalósítva fejleszteni tovább városrészünket.

A Klímastratégia tervezetét itt olvashatják el az érdeklődők.

A lakosság véleményét november 9-ig várjuk a tervezetről a kornyezetvedelem@bp13.hu címre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj