XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/10/06/uj-gepkocsi-a-keruleti-rendorkapitanysagnak/

Témák A-Z

Új gépkocsi a kerületi rendőrkapitányságnak

2016. október 06. Közbiztonság hírei

Az ünnepi esemény alkalmából dr. Tóth József emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat kiemelt feladatai között tartja számon a kerületben élő emberek élet-, és vagyonbiztonságának megőrzéséhez, fejlesztéséhez szükséges feltételek és anyagi források biztosítását.

A kerület közrendjének, közbiztonságának javítása érdekében az önkormányzat évi 165 millió forintot biztosít saját költségvetéséből a rendészeti szervek, közöttük a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a katasztrófavédelem munkájának támogatására, a videokamerás térfelügyeleti rendszer üzemeltetésére és fejlesztésére, bűnmegelőzési, és tájékoztatási célokra. A rendészeti kiadások között a képviselő-testület minden évben 30 millió forintos támogatást nyújt a kerületi rendőrkapitányságnak, amelynek felhasználásáról a kapitányság vezetője dönt.

A most átadásra kerülő Skoda Octavia Combi gépkocsi, amely mintegy négy és félmillió forintba került, még a 2015. évi támogatásból lett megvásárolva. Az elmúlt években kialakult gyakorlat szerint az önkormányzati támogatás egyharmada a kapitányság személyi állományával kapcsolatos célokat szolgál, míg kétharmada a rendőri munkát segítő eszközök beszerzésére, pótlására, fejlesztésére biztosít keretet. – Biztos vagyok abban, hogy az új szolgálati jármű jól hasznosul majd a kerület lakosai érdekében végzett rendőri szakirányú tevékenység során – mondotta a polgármester, majd átadta a jármű kulcsát dr. Paál Péter György rendőr ezredes, kapitányságvezetőnek.

A kapitányságvezető a maga és a kapitányság állománya nevében köszönetét fejezte ki a munkájukhoz nyújtott jelentős összegű, és rendszeres önkormányzati támogatásért. Elmondta, hogy az új gépkocsit a  Bűnügyi Osztály Készenléti Alosztálya fogja használni. A nagy rakterülettel rendelkező Skoda Octavia Combi a civil ruhás nyomozók munkáját fogja segíteni  a készenléti és bűnügyi technikusi feladatok ellátásában.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj