XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/09/23/bringara-pattantak/

Témák A-Z

Bringára pattantak

2016. szeptember 23. Kulturális hírek

Az eseményre az Európai Mobilitás Hét keretében  került sor, a támogatók között ott voltak  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a kerületi önkormányzat szociális intézményeinek képviselői is. A rendezvény megnyitását követően került sor a Föld Órája verseny díjainak átadására. 2-2 kerékpárt nyert az Évgyűrűk és az Őszikék, egy kerékpárral gazdagodott a Derűs Alkony Idősek Klubja.

 

A kerületi rendőrkapitányság munkatársai bemutatták azt az önkéntes regisztrációs rendszert, amelynek keretében a rendőrség azonosító számmal látja el és nyilvántartásba veszi a jelentkezők kerékpárját.

Lopás esetén így lényegesen nagyobb esély van a kedvelt, és esetenként meglehetősen drága drótszamár megkerülésére.

 

A vállalkozó kedvű résztvevők kipróbálhatták a velocipédet, a régi idők kerékpárját, valamint a kiszámíthatatlanul viselkedő „bukkantyút”, a bátrabbak bekötött szemmel tandemezhettek, megtekinthették a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület mikroszkópos pollen bemutatóját, és értékes tanácsokat kaphattak allergiájuk kezelésére. A kutyatulajdonosok a Gondos Gazdi programmal kapcsolatban kaphattak tájékoztatást.

 

Rövid bemelegítést követően a kerékpárosok a rendőrség motorosainak és a kerületi közterület-felügyelet járőreinek biztosítása mellett  14 kilométeres túrát tettek a kerület kerékpáros útjain, majd  értékes közlekedésbiztonsági felszerelések sorsolásán vettek részt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj