XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/09/15/kvsz-modositas-nemzetgazdasagi-szempontbol-kiemelt-jelentosegu-teruletet-erintoen/

Témák A-Z

KVSZ módosítás “nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű” területet érintően

2016. szeptember 15. Városfejlesztési hírek

Az 1750/2013. (X.24.) határozatában a Kormány arról döntött, hogy a 2017-ben megrendezésre kerülő Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó- és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezése érdekében a Budapest XIII. kerület, Dagály strandfürdő területén létesítményfejlesztésre kerüljön sor. A 26/2014. (II.7). Korm. rendelet a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

Az új létesítmények megépítése miatt 2014-ben a Nemzeti Sportközpontok a KVSZ mellékletét képező KSZT módosítását kezdeményezte Önkormányzatunknál. A KSZT módosítást a Képviselő-testület 18/2014. (VII.2.) önkormányzati rendeletével hagyta jóvá.

2015-ben megszületett a Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről szóló 2015. évi XXXIII. törvény, az ún. „Dagály törvény”, amely több városrendezési előírást, beépítési paramétert törvényi szinten határoz meg a Dagály Strandfürdő területére vonatkozóan.

A továbbtervezés során a szabályozási előírások további módosítási igénye merült fel a projektfelelősök részéről, a szabályozás módosítására vonatkozó tervezés az építtető KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. költségére megkezdődik.

A módosítás államigazgatási véleményezése a településrendezési eszközök egyeztetésének eljárási szabályait meghatározó 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 42.§-a szerinti tárgyalásos eljárásban folytatható le, tekintettel arra, hogy a rendelet 32.§ (6) a) pontja szerinti “nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyről” van szó.

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló, 25/2014. (III.13.) Ö.K. határozattal elfogadott partnerségi egyeztetési szabályzatnak megfelelően ezúton tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket a módosítás tervezetének készüléséről.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj