XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/29/a-beruhazasok-a-10-milliard-forintot-is-meghaladhatjak/

Témák A-Z

A beruházások a 10 milliárd forintot is meghaladhatják

2016. július 29. Lendületben a XIII. Kerület

A fejlesztéseknek egyaránt részesei az óvodák, a sport és kulturális, az egészségügyi és a szociális intézmények. Épül bérlakás, szolgáltatóház, valamennyi a legkorszerűbb technológiával.

I.       Intézményhálózat

1. Óvodák

Az óvodák közül a 16 csoportos passzív Meséskert Tagóvoda (Kassák Lajos utca) szeptember 1-re tervezett működés megkezdésének, kivitelezésből adódó akadálya nincs (1,2 milliárd Ft).

A Gyermekkert Tagóvoda (Tüzér utca) korszerűsítése során az intézmény 9-ről 10 csoportszobára bővül. A felújítás rövidesen kezdődik időtartama várhatóan egy év. A nyáron is várható több fejlesztés. A Varázskarika Tagóvodában (Karikás Frigyes utca) nyári zárásának idejében végeztük el a lapostető (968 m2) teljes felújítását (35 millió Ft). A Pitypang Tagóvoda (Üteg utca) felújításának a II. üteme során az épület nyugati szárnyának hőszigetelése (658 m2) és 110 nyílászáró cseréje valósult meg (43 millió Ft). A Hétszín Tagóvodában (Gogol utca) megújul a játszóudvar, a csapadékvizet elvezetik, a burkolatokat, homokozókat cserélik és árnyékolják új játszóteret. Új padok épülnek, a zuhanyzókat cserélik a kerítést és a kültéri fedett foglalkoztatót felújítják.

2. Bölcsődék

Az Ugri-bugri bölcsődében (Vizafogó sétány) megvalósul az épület külső-belső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése és az udvar teljes felújítása várhatóan szeptember 30-ra (420 millió Ft). Az Aprófalva bölcsődében (Hegedűs Gy. utca) a munka befejeződött. Teljes tereprendezés és csapadékvíz elvezetésének kialakítása után új burkolatok és játékszerek telepítése történt (60 millió Ft).

3. Szociális Intézmények

A Nosztalgia Ház Idősek Klubja (Zsinór utca) kerítésének felújítása megtörtént (5 millió Ft). A Napfény Idősek Klubja (Visegrádi u.) hátsó kerítés felújítása (1,1 millió Ft) az Aprófalva bölcsődével közös telekhatáron a bölcsőde udvar felújítási munkáinak ideje alatt készül el. A Szociális étkezdében (Huba u.) kialakítottunk egy WC-t és egy raktárhelyiséget (1,8 millió Ft). Az Évgyűrűk Idősek Klubja (Jász utca) társalgóját klímatizáltuk (2 millió Ft).

4. Egészségügyi intézmények

Gyermek és háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat Nővér utcai épületének teljes rekonstrukciója márciusra megtörtént. Elvégeztük az épület külső és belső felújítását, a gépészeti és elektromos hálózat korszerűsítését, akadálymentesítését, az udvar, a parkoló és az előkert felújítását. A rendelők és védőnői vizsgálók teljes eszközparkját lecseréltük. Új informatikai rendszert telepítettünk.

A Visegrádi utcai szakrendelőben az Alig utcai bejárat felöl új liftet építünk és a régi lift vezérlését is cseréljük (30 millió Ft). A Révész utcai Háziorvosi Rendelőben az automatikus világításkapcsolást oldjuk meg a nyár folyamán (közel 4 millió Ft). Az Esküvő közi Háziorvosi Rendelő személyliftjének nagyfelújítását az ősz folyamán végezzük (3,8 millió Ft). Az energetikai és esztétikai felújítás során elvégezzük az épület külső homlokzati hőszigetelését és a homlokzati nyílászárók cseréjét. (47,4 millió Ft).

5. Egyéb intézmények (Sport, Közművelődés)

A Láng Művelődési Központ (Rozsnyay utca) rekonstrukciója 1 milliárd Ft-ból valósul meg, bővülő kulturális kikapcsolódási lehetőséget nyújtva a kerület lakosai számára.

2017. őszre elkészül. A RaM Colosseumban (Kárpát utca) a nyár végére adják át az épület színháztermében a 8,8 m átmérőjű, digitálisan vezérelt, két irányban forgó, a jelenlegi színpadi rétegrendbe integrált forgószínpadot. A Dagály utcai Angyalföldi Gyermekház beruházása során elvégeztük a 155 m2-es lapostető teljes felújítását (4 millió Ft). Ugyancsak megvalósult az intézmény kültéri világításának felújítása (2,7 millió Ft) a kert megfelelő megvilágítását biztosító kandeláber rendszerrel együtt. Az Újpalotai Sporttelepen felújítottuk az épület külső faburkolatát, a térburkolatot és a sportpályák körüli kerítést (18 millió Ft). Az Angyalföldi Sportközpont (Rozsnyay út) szállásépületében szobákat és egy irodát újítunk meg. A teniszpályánál lévő kerítést meghosszabbítottuk. Felújítottuk a pálya melletti lelátó fém és faszerkezetét. A kivitelezés várhatóan augusztus végén befejeződik (23 millió Ft). A velencei Gyermek és Ifjúsági Táborunkban (Széchenyi utca) május közepére elkészült az alakuló tér, valamint megújultak a kültéri játékok. A fa játszóhajó alatt öntött gumi burkolat védi a gyerekeket. A zuhanyzóépület hideg-meleg víz rendszere ősszel újul meg (3millió Ft).

II. Bérlakásépítések

A Kartács utca 14. szám alatt 23 lakásos önkormányzati lakóépület engedélyezési eljárása folyamatban van. November elején az építkezés megkezdődhet, a befejezés 2017. novemberében várható (1 milliárd 43 millió Ft).

A Klapka Szolgáltatóházban (2 milliárd Ft). ősszel tervezzük megkezdeni a meglévő épület bontását, ezt követően az új megépítését. A kereskedelmi és szolgáltató egységek mellett 33 lakást építünk.

III.  Az úthálózat

Az esztendő végére az önkormányzat kezelésében lévő kerületi úthálózat több mint 250 millió forintból újul meg.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj