XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/05/20/atadtak-az-ember-az-emberert-eselyegyenlosegi-dijat/

Témák A-Z

Átadták az Ember az emberért esélyegyenlőségi díjat

2016. május 20. Kulturális hírek

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a 14/2008. (V.30.) számú rendeletében megalapított esélyegyenlőségi díjjal azoknak az  embereknek a tevékenységét ismeri el, akik hozzáállásukkal, hétköznapi cselekedeteikkel az esélyegyenlőség érvényesüléséért tesznek. 2013-ban, a kitüntetési rendelet módosításával a díj elnevezése megváltozott „Ember az emberért” esélyegyenlőségi díjra. A díjjal az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár,  az elismerést minden év májusában a  polgármester adja át. Ebben az esztendőben immár a nyolcadik alkalommal részesült díjazásban két, arra a legalkalmasabbnak ítélt személyiség.

Lombosné André Adrienn nyugdíjas pedagógus, szakszervezeti titkár életútjának ismertetésénél dr. Tóth József polgármester mindenek előtt a kollektíva és a tágabb közösség iránt megnyilvánuló elkötelezettséget, és önzetlen segítőkészséget emelte ki laudációjában. Az Ady Endre Gimnáziumban töltött évei alatt diákjai nem csak szakmai felkészültségében lehettek biztosak, gyorsan megtapasztalták, hogy különféle ügyes-bajos dolgaikkal is bátran fordulhatnak hozzá. Hátrányos helyzetű diákjainak megsegítésére minden követ megmozgatott, mindig igyekezett a legoptimálisabb megoldást megtalálni. Közvetlen, megnyerő személyisége is hozzájárul ahhoz, hogy volt tanítványai évek, évtizedek távlatából is felkeresik, beszámolnak neki életük alakulásáról. A közösség iránti elkötelezett felelősségérzetét ismerték fel kollégái, amikor szakszervezeti titkárrá választották. Ezt a feladatát mind a mai napig szakszerűen, teljes odaadással végzi. Tevékenységének középpontjában a pedagógusok helyzetének jobbítása áll.

 

Vörösné Jánosi Katalin a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársa, a Dagály utcai könyvtár vezetője. 1986-tól a XIII. kerületi Dagály utcai könyvtár könyvtárkezelője, csoportvezetője, 1999 óta pedig vezetője. Elsőként, számítógépes katalógussal és kölcsönzéssel várta látogatóit. Vezetése alatt, 2012 nyarán, a fővárosban elsőként a Dagály Strandon nyitottak strandkönyvtárat. Rendszeresen szervez a könyvtár kiemelt rendezvényeihez kapcsolódó programokat: játékkiállítással egybekötött retrópartit a legendás lemezárugyár dolgozóival és játékgyűjtők közreműködésével, Kire ütött ez a gyerek? címmel gyereknevelést segítő foglalkozássorozatot, Ismert házak – ismeretlen fotókon címmel pedig kiállítást lakossági fotókból, melyeket digitalizálást követően a könyvtár honlapján is elhelyeztek. Évek óta szervezője és oktatója az idős olvasók számára szervezett számítógéphasználó-képző foglalkozásoknak.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj