XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/05/12/nyeregbe-nyeregbe/

Témák A-Z

Nyeregbe! Nyeregbe!

2016. május 12. Kulturális hírek

Köztudomású, hogy  az elmúlt években önkormányzatunk kétszer is elnyerte a Kerékpárosbarát Település kitüntető címet. A tudatos fejlesztés eredményeként kerületünkben folyamatosan fejlődik a biztonságos kerékpározást támogató infrastruktúra, és növekszik a biciklisekre szakosodott vállalkozások száma is. A kerékpárosbarát kerületvezetés az elsők között csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához, amelynek keretén belül a szervezők évről évre  egy kellemes tavaszi napon terített asztallal várják a drótszamárral közlekedőket.

Bár a mostani esemény előtt a meteorológiai jelentések szűnni nem akaró felhőszakadást helyeztek kilátásba május 12-ikére, ezúttal is igazolódott, hogy bátraké a szerencse. A délelőtti órákban ugyanis a félelmetes  felhőzet ellenére nem esett komoly csapadék, a rövid ideig tartó, elszórt szemerkélés nem vette el az egészséges életmód mellett elkötelezett kerékpárosok kedvét megszokott közlekedési eszközük használatától.

A reggeliző pontokon összehangolt, jókedvű csapatok várták a kerékpárral közlekedőket, akik közül sokan csak a helyszínen értesültek az akcióról. Péksütemények, gyümölcs, és különböző frissítők közül választhattak a megvendégelt bicajosok, akik széles mosollyal köszönték meg az önkormányzat vendéglátását.

Egy javakorabeli úriember, aki elmondása szerint légyottra igyekezett jobb napokat látott Csepel kerékpárjával, arra a kérdésre, hogy miért választotta ezt az ő korában mégiscsak fárasztó közlekedési módot, egy régi bökverssel válaszolt: – Messze van a városperem, / Ezért járok kerékperen. / Jöhet vihar, jöhet ciklon, / Én száguldok a biciklon..!

Egy fiatal lány, aki másodmagával tekert az egyik kerületi középiskola felé, kontrafékkel fordult vissza a Váci út és a Bulcsú utca sarkán felállított reggeliző helyhez. – Majdnem túltoltam a biciklit! – mondta nevetve -, pedig az ilyesmi ritkán vezet jóra. 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj