XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/05/06/csaladi-nap-a-prevencios-kozpontban/

Témák A-Z

Családi Nap a Prevenciós Központban

2016. május 06. Egészségügyi hírek

A programot bevezető előadásában dr. Hertzka Péter, a XIII. Kerületi Egészségügyi Nonprofit Kft. főigazgató-főorvosa tájékoztatta az egybegyűlteket a városrész egészségügyi intézményeinek szolgáltatásairól, és felhívta a figyelmet a rendszeres szűrőprogramokon történő részvétel fontosságára.

Dr. Rente Judit gyermekorvos emlékeztette a jelenlévő szülőket arra, hogy gyermekeik egészséges életkezdésében meghatározó jelentősége van a szoptatásnak, mivel az  édesanya teje nem csak táplálja, de ellenállóbbá is teszi a legkisebbeket a különféle fertőzésekkel szemben.

A Családi Nap kulturális programját a közkedvelt Previ Band nyitotta meg, műfajilag rendkívül gazdag operett, népzene és cigányzene összeállításával, ami nagy tapsot kapott a közönségtől. A továbbiakban a kikapcsolódni vágyók meghallgathatták a Pa-Dö-Dő együttes műsorát, bekapcsolódhattak Szernov Nikoletta csapatának Zumba bemutatójába, és a Prevenciós Központ kertjében furfangos népi játékokon gyűjthettek zsetonokat különböző játékokra és emléktárgyakra.

Azok, akik – nagy szerencséjükre – még sohasem láttak belülről egy rohammentőt, most kielégíthették a kíváncsiságukat, majd szakszerű magyarázat közepette megismerkedhettek egy rendőrautó felszerelésével is.

Mindeközben a központ tornatermében kerületi védőnők, gyógyszerészek, és különböző gyógyászati segédeszközöket kínáló vállalkozások adtak választ a hozzájuk intézett kérdésekre, de lehetőség volt a vérnyomás és a vércukorszint ellenőrzésére is.

A Családi Nap látogatóinak nagy száma azt bizonyította, hogy a kerület lakossága élénken érdeklődik az egészség megőrzésének módozatai iránt, és sokan vannak, akik minden alkalmat igyekeznek megragadni ismereteik gyarapítása, a megelőzés és az elkerülhetetlen egészségromlás gyógyításával összefüggő helyi lehetőségek figyelemmel kísérése érdekében.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj