XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/04/08/jol-rajtolt-a-lakokozossegi-napok-rendezvenysorozat/

Témák A-Z

Folytatódik a Lakóközösségi napok rendezvénysorozat

2016. április 08. - Frissítve Kulturális hírek

A változatos programok ezúttal is nagy sikert arattak, így például a többször visszatapsolt zenés kutyás bemutató.

Az áprilistól szeptemberig tartó eseménysorozat összesen nyolc, gazdag és színes programból összeállított alkalmat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt a játékos művelődéshez, a kerület közügyeiről történő tájékozódáshoz, és  találkozáshoz az önkormányzati intézmények  munkatársaival, ahogy ezúttal is történt. A Lakóközösségi napok teljes programját ide kattintva tölthetik le látogatóink.

 

A Duna Teraszon megrendezett első, majd a Gyermek téren folytatódó második vigasság is a legkisebbeknek, és a fiatal korosztálynak  kínálta a legtöbb szórakozási lehetőséget. Hatalmas csúszda, a Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ talléros játékai (amelyek eredményeként a különböző feladatok megoldásáért kapott tallérokat vonzó ajándékokra lehetett beváltani), arcfestés, lufi szobrászat, evezős erőfejlesztő padok, az Eb Ovo Felelősségteljes Kutyatartók Egyesületének kutyaparádéja és a népi ügyességfejlesztő játékok garmadája gondoskodott arról, hogy az óvodás és kisiskolás korú gyermekek szülei maguk is letehessék néhány órára a hétköznapok terhét, átengedve utódaik pallérozását és szórakoztatását a nagyszámú animátoroknak. A fellépők sorát mindkét alkalommal a rendkívül népszerű Previ Band muzsikusai nyitották meg, akik a klasszikus zenétől a csárdásig ívelő előadásukkal gyorsan megtöltötték a nézőtér széksorait.

 

A következő műsorszámok, a DIB Up Együttes és a Holdvilág Kamaraszínház  jókedvű produkciói, majd Giovannini Kornél interaktív bábjátéka után rock and roll zene, tánc és ének következett a Csepp Színház növendékeinek előadásában, amit Szernov Nikoletta és táncosai fergeteges zumba kompozíciója, majd a Serengeti Troupe tanzániai konga együttes afrikai dob-show parádéja követett.

A pompás kikapcsolódást valósággal megkoronázta a Csuka Mónika Énekiskola növendékeinek színre lépése. A fiatal énekesek olyan örökzöldeket szólaltattak meg, amelyek szövegét – némelyek bepárásodó tekintettel, mások a régi, bizalmas emlékek felidézésének mosolyával arcukon – velük énekelhették szüleik, nagyszüleik is.

A szórakozás mellett a rendezvény látogatói találkozhattak a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival, a Vöröskereszt sátránál elsajátíthatták az életmentés fogásait, próbára tehették sakktudásukat és hasznos információkkal gazdagodhattak a kerületi közterület-felügyelet kiadványaiból.

A rendezvénysorozat szervezői a jó bornak sem árt a cégér elvét követve játékra invitálják a kerület lakóit. Mindazok, akik a sorozat nyolc helyszínén megjelenve összegyűjtenek egy-egy pecsétet az információs sátorban beszerezhető  pontgyűjtő füzetbe, az utolsó, szeptember 15-én, az Újpalotai úti Sporttelepen megrendezésre kerülő eseményen értékes ajándékokat nyerhetnek!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj