XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/02/24/farsang-60/

Témák A-Z

Farsang 60+

2016. február 24. Kulturális hírek

A rendezők semmit sem bíztak a véletlenre: a publikumot nem prózával, hanem a Senior Hastánc-csoport fergeteges produkciójával köszöntötték, ami egy pillanat alatt megteremtette a farsangi mulatsághoz elengedhetetlenül szükséges felszabadult, és önfeledt ünnepi atmoszférát. A nyitótáncot követően Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, maga is farsangi jelmezbe öltözve osztotta meg  gondolatait az egybegyűltekkel, rövid áttekintést nyújtva a farsang kultúrtörténeti vonatkozásairól, az idősek klubhálózatában folyó, jelentős önkormányzati támogatással megvalósuló programokról, majd sok sikert kívánt a nyugdíjas klubok csapatainak, és jó szórakozást a közönségnek.

 

A továbbiakban tizenhárom, nagyobbrészt erre az alkalomra verbuválódott tánccsoport bemutatójának tapsolhatott a közönség. A sort a Láng Sárgarózsa Nyugdíjas Klub több aranyérmet elnyert együttese nyitotta meg, amelynek Táncvarázs című előadásában versenytáncosokat idéző profizmussal elevenedtek meg a keringő, a slow fox és más stílusirányzatok legszebb hagyományai.

Az Indián Nyár Idősek Klubjának táncosai a párizsi mulató negyed kedvelt hangulatát idézték meg zajos sikerrel fogadott kánkán előadásukkal, amelynek értékéből semmit sem vont le az a körülmény, hogy a merész lábdobálásnak és az elmaradhatatlan spárgázásnak józan határt szabott a táncosok életkora.

 

Sajnos nincs elegendő terünk arra, hogy valamennyi fellépő együttes produkciójáról részletes beszámolóval szolgálhassunk. A nap eseményeit áttekintve azonban  elmondható, hogy minden csapat valódi meglepetéssel szolgált a publikumnak, amely hosszan tartó tetszésnyilvánítással jutalmazta a látottakat.

A produkciókat követően Takács Ferenc, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke a zsűri képviseletében  értékelte a fellépők teljesítményét. A kiegyenlített küzdelmet bizonyítja, hogy valamennyi induló csapat ötvenezer forintos támogatásban részesült, ami bizonyára jól hasznosul majd az idősek klubhálózatának további programjaiban.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj