XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/01/26/holnap-varosaert-dij-2015/

Témák A-Z

Holnap városáért díj 2015

2016. január 26. Városfejlesztési hírek

A 2010-ben alapított City Hungary program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak a magasabb életminőség eléréséért. A program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj.

A program szerint a helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárulhat a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőséghez. Ezt segítik a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények.

Az alapgondolat szerint a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek érdekében történik a magasabb életminőség elérése. Egyben ösztönözi őket, hogy tudatosuljon: megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj