XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/08/31/ujabb-epiteszeti-elismeresek-a-xiii-keruletnek/

Témák A-Z

Újabb építészeti elismerések a XIII. kerületnek

2015. augusztus 31. Kulturális hírek

Az eseményen került sor a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság által alapított Köztérmegújítási Nivódíj 2015. pályázaton a Lakókörnyezet közterei kategóriában elnyert díj átadására, amit Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata a Vizafogó lakótelep komplex közterületi felújításával nyert el.

Az elismerést a díjazott önkormányzat képviseletében Helembai Mihály, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának vezetője vette át. A díjátadón elhangzott, hogy Angyalföld egy olyan léptékű és nagyfokú döntéshozói tudatosságra valló munkát valósított  meg a Vizafogó lakótelep komplex közterületi felújításával, amely nemhogy kifogástalanul illeszkedik a Nívódíj eszmeiségéhez, ékes tanúbizonysága a helyi közösséggel szembeni tisztelettudó és szeretetteljes bánásmódnak.

 

Ezúttal immár tizenhatodik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”, amit – mások mellett – ezúttal kerületünk nyugalmazott főépítésze, Arató György okleveles építészmérnök is átvehetett. A Főépítészi Életmű Díjat ünnepélyes keretek között Pfliegler Péter, Miskolc  város alpolgármestere, Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke és Rostás László, Miskolc város főépítésze adták át Arató Györgynek.

Mint az eseményen elhangzott, a rangos elismeréssel Arató György (képünkön középen) nyugalmazott főépítész három évtizedes települési, fővárosi és kerületi következetes és eredményes  főépítészi munkásságát, az építészeti részletmegoldásoktól, a városrendezésen át a városfejlesztésig mindenre kiterjedt hozzáértő munkáját értékelték, hangsúlyozva, hogy a díjazott főépítészi munkássága a szakmai szervezetekben folytatott aktív és kezdeményező  tevékenységgel párosult.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj