XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/06/11/nyari-zajugyelet/

Témák A-Z

Nyári zajügyelet

2015. június 11. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Újra üzembe áll a zajügyelet, amely a nyári időszakban csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig fogadja és vizsgálja ki a bejelentéseket.

A zajügyelet elérhetősége

A bejelentéseket ezen a telefonszámon tehetik meg a lakosok:

06-80-62-66-66

A telefonszám május 15. és október 15. között csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig üzemel.

A Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályára rendszeresen érkeznek lakossági bejelentések, zajpanaszok. Változatlanul ide várjuk jelzéseiket a napközbeni órákban.

Fontos tudni, hogy a zajszint pontos és hiteles kivizsgálása kizárólag a zajkibocsátás időszakában végezhető el. A zajügyeletnek köszönhetően lehetőség lesz az éjszakai időszakban észlelt zajpanaszok azonnali kivizsgálására, s a vizsgálat eredménye alapján a szükséges államigazgatási intézkedések azonnali megtételére.

 

A kivizsgálás menete

A beérkező panaszokat a zajügyelet munkatársa regisztrálja, feljegyzi a bejelentő nevét, címét, telefonszámát, a bejelentés tárgyát, illetve a bepanaszolt személyt, szervezetet, a zaj jellegét.

A vizsgálatot végző szakember a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre érkezik, az ott tapasztaltakról jegyzőkönyvet vesz fel, szükség esetén zajmérést végez. A vizsgálat eredményének kiértékelése után a Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztálya megteszi a szükséges hatósági intézkedéseket. Ezzel az eljárás lehetőséget biztosít a hatóság számára, hogy jogszabálysértés esetén a bejelentést követő néhány napon belül meghozhassa a szükséges intézkedéseket.

Egyéb ellenőrzéseket is végez a zajügyelet

Nem kizárólag a panaszok kezelésére és kivizsgálására szolgál azonban a zajügyelet. Az önkormányzat a lakosság nyugalma érdekében az így érkezett értesítésektől függetlenül is ellenőrzéseket folytat. Az Építésügyi Osztály által összeállított ütemterv alapján a zajügyelet rendszeresen ellenőrzi, hogy az építkezők betartják-e az építési tevékenységekre vonatkozó időbeli korlátozásokat.

A zajügyelet fenntartásával az önkormányzat célja, hogy hozzájáruljon a kerület lakosságának nyugodt pihenéséhez.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj