XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/04/10/kolteszet-napi-unnepseg/

Témák A-Z

Költészet napi ünnepség

2015. április 10. Kulturális hírek

A Magyar Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepségen elsőként József Attila: Minden rendű emberi dolgokhoz című versét Fehér Barbara, a 2015. évi József Attila versmondó verseny első helyezettje szavalta el. Ezt követően Góg János, Juhász Gyula-, és Váci Mihály-díjas költő ünnepi beszéde következett. A szónok a kultúráról, annak közösségteremtő erejéről szólt, mely építi, gazdagítja a társadalmat. József Attila költeményére emlékeztetve az egész népet kell tanítania. József Attila életéről, személyiségéről szólva a külvárosi proletár fiúból lett költőgéniuszra emlékezett. Megállapította, hogy bár a mai kor nem kedvez a költészetnek, de ez csak átmeneti időszak lehet. Ezt az átmenetet kell segíteni versírással és vers olvasással.

Ezt követően a koszorúzás következett, ahol elsőként Hiszékeny Dezső, a kerület országgyűlési képviselője helyezte el a megemlékezés virágait, majd a XIII. kerületi önkormányzat nevében dr. Tóth József a kerület polgármestere következett.

Koszorút helyezett el Takács Ferenc, az önkormányzat Szociális-, egészségügyi- és művelődési bizottságának elnöke, a kerületi képviselő-testületet alkotó pártok képviselője, 7 nemzetiségi önkormányzat tisztségviselője, a kerületi társadalmi és civil szervezetek képviselői, vezetői.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj