XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/03/12/a-polgarorseg-faja-a-hun-utcaban/

Témák A-Z

A Polgárőrség fája a Hun utcában

2015. március 12. - Frissítve Közbiztonság hírei

Dr. Tóth József polgármester köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a kerületben 1991-ben alakult meg a polgárőrség helyi szervezete. A bűnmegelőzés során folytatott együttműködés a lakók érdekében történik. Az önkormányzat partnerként tekint a polgárőrségre, ennek bizonyítéka, hogy évenként együttműködési megállapodást köt a szervezetettel. Az ez évi költségvetésben a képviselő-testület 2 millió forintos támogatást biztosít a szervezet működéséhez.

Kardos Pál a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke arról tett említést, hogy az országos polgárőr szervezet éppen 25 éve alakult meg. Kezdetben a tevékenységük a járőrszolgálatot jelentette, később ez kiegészült más környezetvédelmi, katasztrófavédelmi neveléssel és tevékenységgel. Fontosnak tartotta a bűnmegelőzésben a helyi önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrzés szimbiózisát, melynek mintapéldájaként említette a XIII. kerületi Polgárőr Szervezet tevékenységét.

Takács Ferenc a helyi polgárőr szervezet elnöke, az esemény házigazdája az ünnepi esemény záró momentumaként kérte fel a rendezvény kiemelt vendégeit a Polgárőrség fájának elültetésére.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj