XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2014/12/18/keruleti-irodalmi-dij-2014/

Témák A-Z

Kerületi Irodalmi Díj 2014.

ARCHÍV | 2014. december 18. - Frissítve Kulturális hírek

A Szociális Egészségügyi és Művelődési Bizottság a Költészet Napján hirdette meg a „Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díj” pályázatot. A pályázaton részt vehettek a rendszeresen publikáló hivatásos írók és költők, vers és próza kategóriában, valamint amatőrök bármilyen irodalmi alkotással. A felhívásra 35 pályázat érkezett, hattal több mint az előző évben. A pályaműveket szakmai zsűri értékelte, akik kategóriánként méltatták a győztesek munkáit.

Sumonyi-Papp Zoltán, Balla Zsófia és Báthori Csaba alkotta zsűri, valamennyien József Attila díjas írók egy profi és két amatőr munkát díjazták. A profi kategória díját dr. Hárs György Péter „Vannak” című verse nyerte el. Az amatőr kategória díjazottja lett Bujk Gábor „Szabad asszociációk az athéni demokráciáról, a hitelkárosultakról és a demokrácia válságáról” esszéjével és dr. Erdős Albertné „Álmatlanság” című versével.

A díjazottak közül megköszönve az elismerést, ketten is kiemelték, hogy az önkormányzat a pályázat kiírással nemcsak a kultúrát, hanem annak művelőit is elismeri, hiszen manapság ritkaság számba megy, ha egy önkormányzat időt és anyagiakat fordít a kultúrára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink