XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/12/03/elkeszult-az-onkormanyzat-2015-evi-koltsegvetesi-koncepcioja/

Témák A-Z

Elkészült az önkormányzat 2015. évi költségvetési koncepciója

2014. december 03. Egyéb

A fő feladat az elmúlt években elért gazdálkodási eredmények és magas szolgáltatási színvonal megtartása, továbbvitele. Kie

1.  Egyensúlyi költségvetés összeállítása, bevételek megalapozott tervezése, kiadások teljeskörű számbavétele. Adósságot keletkeztető ügyletből származó bevétel, külső finanszírozású működési hiány nem tervezhető. A bevételek és kiadások egyensúlyát a költségvetés-készítés során meg kell teremteni.

 2.  A kiadások tervezése a kötelezően ellátandó feladatok, ciklusprogramban megfogalmazásra kerülő célok prioritásával, az elfogadott ágazati programok, koncepciók szerint történhet.

 3.  Biztosítani kell az önkormányzati szolgáltatások elért színvonalát, a takarékos, hatékony, biztonságos feladatellátás feltételeit.

 4.  A kiadások között kiemelten kell kezelni a hátrányos helyzetűek támogatását, a kerület rászoruló lakosságának szociális segítését.

 5.  A felújított közterületek intenzív fenntartásával biztosítani kell értékük, színvonaluk megőrzését.

 6. Biztosítani kell a kiadásokon belül az önkormányzat vagyonának értékét megőrző-gyarapító felhalmozási arányt (zöldfelületek, utak, önkormányzati lakóházak, intézmények tervszerű felújítása, fejlesztése).

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj