XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2014/08/28/lepcson-jaro-gepet-kapott-balint/

Témák A-Z

Lépcsőn-járó gépet kapott Bálint

2014. augusztus 28. - Frissítve Egyéb

Dr. Tóth József polgármester kiemelte, hogy a kerület az elsők között alkotta meg a helyi Esélyegyenlőségi programját. Az elmúlt időszakban 22 önkormányzati intézményt teljes egészében, 36-ot részben akadálymentesítettek, összesen az önkormányzati intézmények 70%-át. Többek között a közelmúltban átadott Gyermektéri Idősek Klubja és a Polgármesteri Hivatal teljes körű akadálymentesítése, amely a fővárosban elsőként valósult meg. A kerületben az önkormányzat támogatásával hat civil szervezet tevékenykedik a fogyatékosok életfeltételeinek jobbítása érdekében, humán, mentálhigiénés, szociális és rehabilitációs jellegű szolgáltatásokat nyújtanak.

Az átadott lépcsőn-járó gépet szülői kezdeményezésre vásárolta meg az önkormányzat, a berendezés 635 ezer forintba került. Az intézmény mozgássérült tanulója 2010-től egészséges ikertestvérével együtt jár az intézménybe, annak ellenére, hogy nem az iskola körzetébe tartoznak. Bálint heti egyszeri ingyenes úszása biztosított, a szakavatott segítségnyújtás érdekében egy tanító 50 órás továbbképzésen vett részt. Az odafigyelésen túl most már az iskolába való bejutása és az iskolán belüli közlekedése is megoldódott.

Chovanecz Edit az iskola vezetője megköszönte az önkormányzat rendkívül gyors segítségét, és mint elmondta ez egyben üzenet, hogy ebbe az iskolába jöhetnek mások is, akik segítségre szorulnak. Ugyancsak köszöntőt mondott Bálint apukája, kiemelve, hogy nem először jött jókor a segítség.

Az eseményen a polgármester köszöntötte Szabó Jánosnét a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Angyalföldi Csoportjának elnökét, aki augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink