XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/03/24/epitoipari-nivodijat-hirdeto-tabla-avatasa-a-ram-ban/

Témák A-Z

Építőipari nívódíjat hirdető tábla avatása a RaM-ban

ARCHÍV | 2014. március 24. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az Építőipari Nívódíjat hirdető táblát avató ünnepség első megszólalója az építtető nevében dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere volt. A polgármester gratulált mind a négy nívódíjban részesült szereplőnek, majd kiemelte, hogy nem érzi érdemtelennek az elismerést. A kerület az elmúlt évben arculatot váltott. A fővárosban az elmúlt időszakban épült 3,2 millió m2 irodafelületből 1 millió m2 a kerületben épült meg, ezek nagy része a minőséget képviseli, 70%-uk „A” kategóriás. 1994-ben 54 ezer volt a kerületi lakások száma mostanra elérte a 72 ezret. Megemlítette, hogy az elmúlt időszakban a kerület 44 díjat kapott, melyeket nem politikai alapon, hanem a szakma ítélt oda. Közöttük 7 önkormányzati beruházású épület is elismerésben részesült, köztük valamilyen építő szakmai díjat kapott: a Polgármesteri Hivatal épülete, a Lehel csarnok, a Pannónia Általános Iskola a Tutaj utcában és a Révész utcai komplex orvosi rendelő. Ugyancsak hét díjat kaptak egyéb nem önkormányzati beruházásban épült kerületi irodák, intézmények. Mint mondta örült a díjnak, bár az önkormányzat nem a díjakért dolgozik, hanem egy élhető kerületért, a körülményekért, hogy jó legyen itt élni.

Hiszékeny Dezső alpolgármester elmondta a gondolat fogantatásától a megvalósulásáig valamennyi mozzanatát felügyelte az építmény megszületésének. Megállapította, hogy a RaM a XIII. kerületi közösségi, kulturális élet meghatározó intézményévé vált. Dicsérte a tervezőt, aki gondolatgazdagon, nagy kreativitást mutatva tervezte meg az épületet. Fontosnak tartotta, hogy a beruházás határidőre és a tervezett költségen belül valósult meg. Örömét fejezte ki, hogy a környező igényes újlipótvárosi lakosság befogadta az intézményt, most pedig a szakma is elismerte a beruházást.

Vadász György Ybl- és Kossuth-díjas tervező nagy lehetőségnek tartotta, hogy kollégáival megtervezhette az épületet, és hogy úgy érzi befogadta őt a kerület. Pallai Tibor a Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriumának elnöke gratulált minden projektben résztvevőnek. Mint összegezte a „szűkös” időben is 26 színvonalas pályázó közül kellett választani, így esett a sok jó közül a legjobbra a választás.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj