XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/07/29/ingyenes-vezetek-nelkuli-internet/

Témák A-Z

Ingyenes vezeték nélküli internet

ARCHÍV | 2013. július 29. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A polgármester kiemelte: az internetes infokommunikációs rendszerrel és eszközökkel a kerületben lakók életminőségét kívánja javítani. Az eszközök igénybevétele jelentősen meghaladja a hasonló adottságú más városrészek adatait. Mint elmondta a kerületi lakók 3/4-ének van meg a lehetősége a szélessávú internethez, 8/10 naponta rákapcsolódik a világhálóra. 

A rendszer üzembe helyezését követően elsőnek Papp Károlyné a Béke térről jelentkezett be és olvasta fel az átadáshoz kötődő pályázatra beküldött versét. A kiírás szerint 25 felkínált szóból tízet kellett felhasználni, melyek a kerülethez, annak 75-ös jubileumához illetve a WiFi-hez kötődtek. Ezt követően a pályázók sorra jelentkeztek be a Prevenciós Központból, az Újpalotai úti, és a Szent István körúti nyugdíjasklubokból, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Házból. 

Az önkormányzat felismerve az internetes technológiában rejlő lehetőséget és fejlődést 2011-től folyamatosan tervszerűen ütemezve 9 közterületen és négy közintézményben vezeték nélküli internet szolgáltatást épített ki. A szolgáltatást Kerületi Kártyával lehet igénybe venni

 

Az idén három újabb közterülettel és tizennégy közintézménnyel bővült a rendszer.

•          Lehel téren és Lehel Csarnokban,

•          Szegedi és Visegrádi úti egészségügyi szakrendelőkben,

•          Angyalföldi Sportközpontban,

•          Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban és a Dagály u. – Bodor u. közti területen,

•          Prevenciós Központban (Tüzér u.),

•          Szociális Szolgáltató Központban (Jász u.),

•          Ezüst kor Idősek Klubjában (Dévai u.),

•          Napfény Idősek Klubjában Visegrádi u.),

•          Nosztalgia Ház Idősek Klubjában (Zsinór u.),

•          Derűs Alkony Idősek Klubjában (Újpalotai u.),

•          Indián Nyár Idősek Klubjában (Papp K. u.),

•          Reménysugár Idősek Klubjában (Kassák L. u.),

•          Klub-kávézóban (Szt. István krt.).

•          Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság (Béke út 65.) épületében,

továbbá a Béke téri szolgáltatást kiterjesztve, a Szegedi út-Béke út kereszteződésben is elérhetővé tesszük a WiFi szolgáltatást. Eddig a szolgáltatást a Gyöngyösi sétányon, a József Attila téren, a Gyermek téren, a Fiastyúk utca – Násznagy utca kereszteződésében, a Béke téren, a Kárpát utca-Bessenyei utca kereszteződésében és a közterületeket határoló utcákban, Országbíró sétányon, a Vizafogó sétányon, a Jakab József utca környékén, illetve az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Radnóti Miklós Művelődési Központban, Civilházban és a Polgármesteri Hivatalban lehetett igénybe venni. A fejlesztés közel 16 000 kerületi lakost érintett akkor közvetlenül.

 

Az elmúlt két évben összesen 1600 Kerületi kártyaigénylő aktiválta a WiFi hozzáférését. Jelenleg havonta 42 000 kapcsolódást regisztrálunk a rendszerre. Ez azt jelenti, hogy minden felhasználónk átlagosan naponta egyszer kapcsolódik az önkormányzat vezetéknélküli rendszerére és használja annak előnyeit. 

A hozzáférési pontok számának növelésén túl a műszaki színvonal is emelkedett, megduplázva a le- és feltöltési sebességet az egyes hozzáférési helyeken. Ezentúl 4Mbps le-, és 2 Mbps feltöltési sebesség biztosított minden kapcsolatnál. 

Az önkormányzat „Közösen a XIII. Kerületért” programja a hagyományos területeken kívül (fejlesztés, szociális támogatás) a szolgáltatás egy új, modern területén nyújt a jövőben is egyedülálló minőséget, a vezeték nélküli internet elérhetőségi lehetőséget. Az újabb fejlesztés költsége 23 millió forint, melyet az önkormányzat biztosít saját forrásból. A korábbi évek fejlesztései összesen 32 millió forintba kerültek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj