XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/12/19/bucsuznak-az-iskolak-2/

Témák A-Z

Búcsúznak az iskolák

ARCHÍV | 2012. december 19. - Frissítve Kulturális hírek

Hiábavaló volt az a küzdelem, hogy fenntartóként gondoskodhasson az oktatásról a XIII. kerületben az önkormányzat, s noha mindent megtett a kerület vezetése, januártól állami kézbe kerülnek az iskolák. A fenntartóváltás miatt búcsúztató ünnepségen köszönt el intézményeitől és az elmúlt 22 év eredményeitől a XIII. Kerületi Önkormányzat.

Az elmúlt több mint két évtizedet és a színvonalas munkát köszönte meg az intézményvezetőknek és a pedagógusoknak a polgármester. – Az oktató-nevelő munka területén a kiszámíthatóságot és a biztonságot helyeztük előtérbe. Nem vettünk részt az ígéretlicitben, mit ígértünk, azt be is tartottuk – emelte ki dr. Tóth József. Hozzátette: attól félünk, hogy nem a rossz iskolák színvonala emelkedik majd, hanem a jobbak válnak átlagossá az államosítás következtében.

Az elmúlt 9 esztendőben 9,5 milliárd forintot költött fejlesztésekre az óvodáiban és az iskoláiban a XIII. Kerületi Önkormányzat. A csoportbontás, az egészségmegőrző programok és a nyelvi plusz órák csak néhány azok közül a többletszolgáltatások közül, amellyel igyekezett hozzájárulni az önkormányzat a XIII. kerületi gyerekek tanulmányi előmeneteléhez.

A következő időszakban is felelős magatartást vállal magára a XIII. Kerületi Önkormányzat. A XIII. kerületi lakosság érdekében felvállalja, hogy gondoskodik az intézmények működtetéséről. Ennek érdekében egy új intézményt hozott létre, amely gondoskodik majd valamennyi XIII. kerületi oktatási intézmény működtetéséről. Annak ellenére döntött így decemberi ülésén a XIII. kerület képviselő-testülete, hogy a feladatot az állam elvette az önkormányzatoktól, ráadásul nemcsak az ehhez tartozó normatíva esik ki a 2013-as önkormányzati költségvetésből, hanem emellett a gépjárműadó bevételéből 800 millió forintot vonnak el, a szabadon felhasználható személyi jövedelemadó átcsoportosítása miatt pedig  400 millió forintot veszít a XIII. Kerületi Önkormányzat.

Az iskolák üzemeltetésére a számítások szerint 2,1-2,5 milliárd forintot kell majd költenie az önkormányzatnak saját forrásból. – Mindezt a XIII. kerületi lakosság érdekében vállaljuk, azért, hogy a lehető legjobban sikerüljön megőrizni az eddigi értékeket – tette hozzá a polgármester.

Beszéde végén vastapssal köszöntötték a jelenlévő iskolaigazgatók és pedagógusok a polgármestert. Ezután egyesével színpadra szólították az iskolaigazgatókat, akik jelképesen tarisznyát kaptak. Több éves, évtizedes munkájukat dr. Tóth József mellett Holopné Schramek Kornélia alpolgármester is megköszönte.

Búcsúznak az iskolaigazgatók:

Csata Utcai Általános Iskola

Szenteiné Bukovinszky Katalin

Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola

Vágóné Tóth Éva

Számítástechnikai Általános Iskola

Lévai Sándor

Tomori Pál Tagiskola

 

Antóni Józsefné

Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Szathmáry József

Vizafogó Tagiskola

Farkas Veronika

Gárdonyi Géza Általános Iskola

Bodóczi Dezsőné

Herman Ottó Tagiskola

Chovanecz Edit

Pannónia Általános Iskola

Varsányiné Salgó Julianna

Hegedüs Géza Általános Iskola

Tímárné Sárosi Katalin

Eötvös József Általános Iskola

Cserhátiné Gémesi Gyöngyi

PRIZMA Általános Iskola és Óvoda
EGYMI

Megyeri Józsefné

Zeneiskola

Jankó Katalin

Ady Endre Gimnázium

Herczig Ferencné

Berzsenyi Dániel Gimnázium

Somogyi László

Németh László Gimnázium

Varga Attila

Kassák Lajos Tagiskola

Molnár Szabolcs

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj