XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/12/03/szuletesnapjat-unnepelte-petschnig-maria-zita/

Témák A-Z

Születésnapját ünnepelte Petschnig Mária Zita

ARCHÍV | 2012. december 03. - Frissítve Kulturális hírek

December 2-án töltötte be hatvanötödik évét  Petschnig Mária Zita. A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársát ebből az alkalomból köszöntötte a XIII. Kerületi Önkormányzat nevében dr. Tóth József polgármester. A XIII. kerület díszpolgárának dr. Prehlik Lajos jegyző, illetve Holopné Schramek Kornélia, Hiszékeny Dezső és Borszéki Gyula alpolgármesterek is gratuláltak.

Petschnig Mária Zita kiemelte: nem kizárólag abból fakad a kötődése a XIII. kerülethez, hogy itt él, hanem abból is, hogy azonos a gondolkodásmódja. Ebben a városrészben nem a politikai harcok szellemében zajlik az élet, hanem a kerület jövőjét szem előtt tartva, a fejlődés útját kerersve gondolkodnak és terveznek – hangsúlyozta. Mint mondta, hisz abban, hogy az a jó cselekedet, ami hosszú távon előre mutat.

A realitásokat szemlélve rossz helyzetben van az ország és a gazdaság – szögezte le a közgazdász. Kifejtette, hogy a beruházási ráta alacsonyabb minden korábbinál, még az 1990-es évek elején, a piacok összeomlását követően is 17-18 százalékos beruházási ráta volt jellemző, most pedig ennél kevesebb az érték. Nincsenek beruházások, és nincs előrelátó, megalapozott jövőképet felmutató tervezés sem.

Az ismert közgazdász meghatottan köszönte meg az ajándékot, hangsúlyozva, hogy az üvegtárgyakhoz és a porcelánhoz édesapja és nagyapja révén különleges a kötődése.

Petschig Mária Zita 2003 óta a XIII. kerület díszpolgára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj