XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/11/13/tempus-koezalapitvany-kueloendijat-erdemelte-ki-xiii-keruelet/

Témák A-Z

A Tempus Közalapítvány különdíját érdemelte ki a XIII. kerület

2012. november 13. - Frissítve Kulturális hírek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program keretében értékelték a XIII. kerület testvérvárosi programját. A hagyományos májusi testvérvárosi tábor megszervezéséért és színvonalas lebonyolításáért a Tempus Közalapítvány különdíját ítélték oda a XIII. Kerületi Önkormányzatnak.

Első alkalommal 2001-ben szervezte meg a testvérvárosi tábort a XIII. Kerületi Önkormányzat, azóta hagyomány, hogy minden tavasszal találkoznak a különböző országokból, különböző városokból érkezett diákok. Idén tizenkettedik alkalommal gyűltek össze a XIII. kerületből és testvérvárosaiból érkezett fiatalok az önkormányzat velencei táborában.

Településenként huszonöt 10-16 év közötti fiatalt hívunk meg, akik az angol nyelvet alapfokon beszélik. Velük érkezik két angol nyelvtanár és egy kísérőtanár. A XIII. kerületből az angol tanulmányi verseny legjobb helyezettjei érdemlik ki a részvételi lehetőséget. A májusi tábor programját szabadidő-szervezők és angol nyelvtanárok segítségével dolgozza ki az önkormányzat minden év elején.


A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán díjat nyert a XIII. kerület

Évről évre egy központi téma köré szerveződnek a programok. Volt már fókusztéma egyebek között az esélyegyenlőség, a nők helyzete, a környezetvédelem, az önkéntesség, az EU intézményrendszere, 2012-ben pedig az aktív időskor.

A XIII. kerület testvérvárosai:

  • Bécs – Floridsdorf
  • Eszék
  • Kassa – Délváros
  • Szováta
  • Varsó – Ochota
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj