XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/12/hetvegi-ajanlo-szeptember-15-16/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: szeptember 15-16.

2012. szeptember 12. - Frissítve Kulturális hírek

Szeptember 15-én és 16-án szerte Budapesten színes programokat kínál a Kulturális Örökség Napjai programja. Idén is a legkülönfélébb intézmények, helyszínek csatlakoztak a rendezvényhez, amelyről részleteket itt talál. A XIII. kerületi programok listáját itt tekintheti meg.

Szeptember 15-én, szombaton az Angyalföldi József Attila Művelődési otthon ad helyet nyugdíjas amatőr művészeti csoportok és szólisták vetélkedőjének. A Budapesti Nyugdíjasok Szövetsége által szervezett Ki Mit Tud délutén 14 órakor kezdődik.

Szeptember 16-án Vidám udvari előadás lesz műsoron. Vasárnap délután 15 órakor kezdődik az előadás, amelynek keretében többek között Harangozó Teri, Maros Gábor, Dobó Erika, Szigetvári Gabriella, Maksa Zoltán, Oszvald Alexa, Kránicz József és a Karizma tánccsoport lép színpadra. A helyszín a Bulcsú utca 11. lesz. Az előadás megtekintése díjtalan.

Szeptember 12. és 16. között rendezik meg a Budavári Borfesztivált. Idén huszonegyedik alkalommal kerül sor a bor várbéli seregszemléjére. Idén a fiatal borászok lesznek a fókuszban. Felnőtt egy második borászgeneráció, akik már elődeikhez hasonlóan nagyon sok mindent tudnak a szőlőről és a borról. Az ő bemutatkozásuk különös jelentőséggel bír majd a hétvégi fesztiválon.

Szeptember 15-én és 16-án minden zenerajongót várnak az Ernst Múzeum századik évfordulója alkalmából megrendezett Ernst 100 Utcafesztiválra. Az egyik legígéretesebb koncert Lajkó Félix és zenekarának produkciója lesz a Nagymező utcai Nagyszínpadon. Este 21 órától hallgathatják meg  az ösztönös vajdasági hegedűvirtuóz előadását. Lajkó Félix öntörvényű zenész, aki citerán tanult meg először játszani, és mostanában gyakran újra előveszi ezt a hangszert is. Saját szerzeményeiben mindig ott van a számára legfontosabb inspiráció: a természet.

Elsősegély-koncert lesz az árva és sérült kutyák megsegítésére szeptember 16-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Zorán, Bíró Eszter és Radics Gigi produkcióit hallgathatják meg az érdeklődők este 18 órától a Budapesti Nyári fesztivál keretében.

Kitekintőként ezúttak a Kalocsai Paprika Napokat ajánljuk. A fűszerpaprika termesztése, feldolgozása és fogyasztása köré szövődő program legérdekesebb pontja a paprikás ételek főzőversenye, amelyhez egész napos rendezvény társul. Kirakodóvásár, folklórműsor, szórakoztató zenei programok mellett lehet elfogyasztani az ország legkülönbözőbb részeiből érkezett versenyzők által készített finom falatokat.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj