XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/05/hetvegi-ajanlo-szeptember-8-9/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: szeptember 8-9.

ARCHÍV | 2012. szeptember 05. - Frissítve Kulturális hírek

Szeptember 8-án rendezik meg a Szekszárdi Utcai Vígasságot. Immár negyedik alkalommal várja programok sora az érdeklődőket a Szekszárdi utcába. Részletek a programokról itt.

Évadnyitó utcabálra várja a XIII. kerületieket a József Attila Színház szeptember 8-án délután. A színház melletti Déryné közben számtalan izgalmas program várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. A program délután 15 órakor kezdődik. A gyermekek az Ózból nézhetnek meg egy bemutatót, azt követően pedig a művészekkel közösen táncolhatnak az előadás zenéjére, s hozzájuk csatlakozhatnak a felnőttek is. A gyermekeket arcfestéssel és korabeli frizura készítésével is igyekeznek szórakoztatni. Délután 16 órától a színház művészeivel találkozhatnak, így Galambos Erzsivel, Bodrogi Gyulával, Bakó Mártával, Voith Ágival, Szabó Évával, Láng Józseffel lesz módjuk szót váltani. Fél öttől pedig retró slágereket hallgathatnak meg az érdeklődők.

Tango no tango címmel láthatnak élvezetes produkciót a Margitszgigetre látogatók szombaton. Szeptember 8-án 21 órától modern tangóshow lesz műsoron a Matgitszigeti Víztoronynál. Budai László rendezésében argentin,izraeli,olasz,lengyel és magyar táncosok mutatják meg a tangó mai arcát, lehetőségeit, stílusait. Látható lesz a tangó számtalan formája, így egyebek között a neo tangó,a  kontakt tangó, a tangó latino.

Szeptember 9-én lesz a Magyar Dal Napja. A Magyar Dal Napja Gyerekszínpad műsoraival 10 és 14 óra között várják a gyerekeket az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házba. A Radnóti Miklós Művelődési Központnál található RaM-kert Színpadon Bródy János lép fel. A Vígszínházban Kern András dalaiból hallgathatnak meg válogatást Pesten születten címmel este 20 órától. A Magyar Dal Napja egyéb rendezvényeiről itt tájékozódhat.

E hétvégén a Vidám Doboz Napok keretében várják a gyerekeket a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Minden gyerek, aki tíz kilapított italos – tejes vagy üdítős – papírdobozzal érkezik, ingyenesen léphet be az állatkertbe. Az akció szervezői amiatt rendezik meg a Vidám Doboz Napokat, mert egy átlagos ember ökológiai lábnyoma 2,8 globális hektár, azaz a Föld 7 milliárd lakójának másfélszer ekkora bolygóra lenne szüksége jelenlegi életvitelének fenntartására. A környezettudatosságra igyekeznek felhívni a figyelmet.

Kitekintőként ezúttal a szentendrei Skanzenbe invitáljuk Önöket. Szeptember 8-án és 9-én rendezik meg a Borünnepet itt, ahol színes programok fogadják az ide látogatókat. Délután 15:30-tól Szalóki Ági koncertezik, 17 órától pedig a Buda Folk Band koncertje lesz hallható. Mindeközben minden a borról szül, a kóstoláson kívül programok sora kötődik ehhez a nedűhöz.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj