XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/03/csaknem-tizezer-gyerek-szamara-kezdodott-meg-az-uj-tanev/

Témák A-Z

Csaknem tízezer gyerek számára kezdődött meg a tanév

2012. szeptember 03. - Frissítve Kulturális hírek

A megérdemelt nyári szünidő után szeptember 3-án megkezdődött az oktatás a XIII. kerületi iskolákban. A diákok újra benépesítették az iskolákat, ki-ki beült a régi helyére vagy éppen új terembe költözött, mások számára pedig új intézményben kezdődött ez a tanév. A XIII. kerület immár hagyományos kerületi tanévnyitóját ezúttal az Eötvös József Általános Iskolában rendezték meg a Futár utcában.

Összesen 9650 iskolás és óvodás kezdi meg a tanévet Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó intézményeiben. Óvodába 3200-an, általános iskolába 4600-an, gimnáziumba pedig 1850-en járnak a 2012/2013-as tanévben a XIII. kerületben.

Sokan idén először ültek be az iskolai padokba. A XIII. kerületben 715 kisdiák iratkozott be első osztályba most szeptembertől, gimnáziumban pedig 322 tanuló kezdi a kilencedik osztályban a tanulást. A XIII. kerületi óvodákban 1095 most kezdő kisgyermek ellátásáról gondoskodnak.

Dr. Tóth József

Dr. Tóth József: a XIII. kerület mindent megtesz az intézményeiért

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat hosszú évek óta magas színvonalon működteti intézményeit, s így tette ezt az elmúlt időszak bizonytalanná váló körülményei között is. A jövő kilátásairól és a városrész vezetésének elkötelezettségéről beszélt az ünnepélyes tanévnyitón dr. Tóth József polgármester. Elmondta, hogy szeptember 6-án a képviselő-testület is napirendre tűzi a témát. A képviselő-testület a tanévnyitót követő első testületi ülésén várhatóan kinyilvánítja, hogy a XIII. kerületi Önkormányzat az eddigi minőségi közoktatás biztosítása érdekében ragaszkodik a fenntartásában működő iskolákhoz és továbbra is szeretné fenntartóként megtartani közoktatási intézményeit.

A XIII. Kerületi Önkormányzat az új tanévben is mindent megtesz az iskoláiba járó diákokért. Az általános iskolákban megőrizzük azt a vívmányt, hogy az első osztályos tanulók ingyenesen kapják tankönyveiket. A rászorulók a többi évfolyam diákjai közül is számíthatnak az önkormányzati segítségre, hiszen kérelemre, jogosultsági alapon kaphatnak kedvezményt.

Emellett az étkezés támogatásával ugyancsak igyekszik javítani a rosszabb jövedelműek helyzetén az önkormányzat. Egy-egy hónapban nagyjából 7400 óvodás és iskolás étkezik a XIII. kerületi intézményekben. Közülük étkezési kedvezményben több mint 40 százalékuk részesül, így 3100 gyerek napi étkeztetéséhez járul hozzá eképpen a helyhatóság.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj