XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/29/hetvegi-ajanlo-szeptember-1-2/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: szeptember 1-2.

ARCHÍV | 2012. augusztus 29. - Frissítve Kulturális hírek

Szeptember első hétvégén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Pozsonyi Pikniket az Újlipótvárosban. Szeptember 1-jén kulturális programok kavalkádjával várnak mindenkit a Pozsonyi utca környékére.

Szeptember 1-jén Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lép fel a Margitszigeti Víztoronynál. Az este 21 órától kezdődő koncerten Harcsa Veronika egyedi hangvételű produkciója szórakoztatja a közönséget. Az énekesnő 2005-ben alapította saját zenekarát. Eddig húsz ország fesztiváljain és klubjaiban lépett fel.

Ezen a hétvégén látható az évről évre csodálatos növényeket felvonultató Őszi Bonsai Kiállítás. A különleges növények bemutatóját pénteken 10 órától tekitnhetik meg, pénteken és szombaton pedig bonsaialakítási bemutatót tartanak délután 15 órától. Az egyesület tagjai több éve, néhányan évtizede gondozzák növényeiket, amelyeket kompozícióba rendezve állítanak ki. A különleges tárlat az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban díjmentesen tekinthető meg három napon át.

E hétvégén ér véget A magyar fotográfia egy-egy évtizedének meghatározó ikonjai az első világháborútól a társadalmi rendszerváltásig című kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeumban. A fotóművészet területén a két világháború között Magyarország a legjelentősebb alkotókat felvonultató országok között volt. André Kertész , Moholy-Nagy László, Brassaï és Robert Capa alkotásai a világban bárhol garanciát jelentenek a sikerre, műveik a két világháború közti fotográfia meghatározó ikonjai. Ám kevés szó esik azonban azokról, akik Magyarországon alkottak, és kelet-európai fotóművészként próbáltak érvényesülni az első világháború utáni időktől egészen az egész térséget politikai értelemben átformáló 1989-es rendszerváltásokig. A kiállítás bemutatja a magyar fotótörténet egy-egy évtizedének jelentős alkotóit, akik,  hazájukban maradtak, mégis képesek voltak arra, hogy nemzetközi mércével mérve is számottevő alkotásokat hozzanak létre.

Második alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált. A fesztivál egy nappal hosszabb ideig, nagyobb helyszínen, a tavalyinál is több sörkülönlegességet felvonultatva várja vendégeit 2012. augusztus 29. és szeptember 2. között.

Kitekintőként ezúttal a szegedi halfesztivált ajánljuk. Tizenhatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál péntektől három napon át. Ilyenkor a Tisza-partját a halászlé fenséges illata tölti be, miközben  szórakoztató, folklór műsorok és vásár várja a több százezer látogatót.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj