XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/22/hetvegi-ajanlo-augusztus-25-26/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: augusztus 25-26.

2012. augusztus 22. - Frissítve Kulturális hírek

Augusztus utolsó vasárnapján műsorok kavalkáldjával, színes programokkal várja a XIII. kerületieket a XX. Angyalföldi Utcabál.

Augusztus 25-én, szombaton 20 órától nagyszabású koncertnek ad helyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Fenyő Miklós várja a közönséget Minden álmom otthona című előadásával. A XIII. kerület díszpolgárának koncertjén a Made in Hungaria színdarab főszereplői lesznek a vendégfellépők. Így Miller Zoltán, Blazsovszky Ákos, Ferencz Bálint, Gieler Csaba, Háda János és Lévay Viktória is hallható lesz az idén 65 éves Fenyő Miklós estjén.

Utoljára ezen a hétvégén tekinthetik meg Szurcsik József kiállítását a Radnóti Miklós Művelődési Központban. Auusztus 27-én zár ugyanis a tárlat, amelynek keretében a művész grafikáinak és festményeinek stilizált, az egyiptomi művészetet idézően monumentális, szürrealisztikus figurái, geometrikus építészeti motívumai hatalom, személyiség és tömegtársadalom viszonyának emblematikus megjelenítései tekinthetők meg. Szurcsik József grafikái precíz, klasszikus rajztechnikával készülnek, finom vonalrendszerekből építkeznek.

Az augusztus végi kánikulában sétahajókázással egybekötve vehetnek részt családi programokon a kisgyermekesek a Zsófia hajón. Augusztus 26-án, vasárnap a Buborék együttes ad koncertet. A zenekar műsoraiban a valóság váltakozik a mesevilággal és vidám játékok színesítik az előadást. Ezen kívül arcfestés, játszósarok és kézműveskedés várja a lányokat és a fiúkat szüleikkel együtt, akik a hajózás élményéből sem maradnak ki.

Kitekintőként ezúttal egy szerencsi programot ajánlunk figyelmükbe. Ötödik alkalommal rendezik meg idén az Országos Csokoládé Fesztivált. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édességbemutatók és kóstolók fogadják a látogatókat. Érdekesség, hogy csokoládéból készülő mesefigura-szobrokat vonultatnak fel, és csokoládé kalandparkkal is megismerkedhetnek az erre járók.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj