XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/17/augusztus-20-i-unnepseget-tartottak-a-beke-teren/

Témák A-Z

Augusztus 20-i ünnepséget tartottak a Béke téren

2012. augusztus 17. - Frissítve Kulturális hírek

Juhász Gyula Új ének István királyhoz című versével kezdődött az államalapítás alkalmából megrendezett ünnepség a Béke téren. A költeményt Koncz Gábor színművész szavalta el.

– Augusztus 20-a forrásünnep, olyan, mint az élőlénynek a levegő – kezdte ünnepi beszédét dr. Tóth József polgármester. Az ünnepi alkalomból nagy tömeg gyűlt össze a Béke téren, akik fejet szerettek volna hajtani az államalapító és az államalapítás emléke előtt.

– Szent István a függetlenséget úgy őrizte meg, hogy bekapcsolta Magyarországot az európai vérkeringésbe – emelte ki a kerület első embere. Hozzátette: ma is építeni kell a nemzetet. Feladat, hogy úgy őrizzük meg önmagunkat, hogy közben igazodunk Európához. Ma gazdasági válsággal terhelt világban élünk. Ám még a legnehezebb helyzetben is súlyos felelőtlenség semmibe venni a demokratikus értékeket.

A polgármester beszéde végén azt kívánta, hogy jó legyen itt élni, sikeres legyen hazánk és annak részeként a XIII. kerület.

Ezt követően József Attila A Dunánál című versét hallgathatták meg az egybegyűltek.

A programot az idén Civil Vándorserleggel kitüntetett Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes fellépése zárta. Végül a Szózatot hallgathatták meg a jelenlévők.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj