XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/16/jokedvvel-es-lelkes-kuzdelemmel-zajlott-a-senior-olimpia-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Jókedvvel és lelkes küzdelemmel zajlott a Senior Olimpia a XIII. kerületben

2012. augusztus 16. - Frissítve Kulturális hírek

Csapatonként húsz-húsz személy részvételével rendezték meg a Senior Olimpiát 2012-ben. A testvérvárosok hagyományos sporteseményének ezúttal a XIII. kerület adott otthont.

Az idősek olimpiáját dr. Tóth József nyitotta meg. Üdvözölte a jelenlévőket a 110 ezer XIII. kerületi lakos, köztük a csaknem 30 ezer szépkorú nevében. Hangsúlyozta, hogy azt kívánja, a jelenlévők ne az eredményért, hanem a kultúra és az egészség érdekében vetélkedjenek egymással. Eszék és Kassa csapata mellett Ostrava képviseltette magát, amely mostanra állandó résztvevője lett a kezdetben kizárólag a testvérvárosoknak megrendezett Senior Olimpiának.

A polgármester kérte a jelenlévőket, hogy hazamenve adják át a XIII. kerületiek üdvözletét a a testvérvárosiaknak. A kerület első emberének szavait tolmácsok közvetítették a külföldről érkezettek számára.

A megnyitót követően különböző helyszíneken került sor a versenyekre. A csapatok több sportágban mérték össze képességeiket. Tenisz, asztalitenisz, darts mellett úszás és bowling szerepelt még a programban.

A sportközpontú nap végén a Budapesti Operettszínház művészeinek előadását hallgathatták meg a vendégcsapatok és a XIII. kerületi idősek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A XIII. kerület testvérvárosai:

Bécs – Floridsdorf

Eszék

Kassa – Délváros

Szováta

Varsó – Ochota

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj