XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/10/itt-tudhatja-meg-hol-tehet-panaszt-ha-zajos-a-sziget/

Témák A-Z

Itt tudhatja meg, hol tehet panaszt, ha zajos a Sziget

2012. augusztus 10. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Évről évre számos panasz érkezik a Sziget fesztivál időszakában a XIII. kerületben élőktől, akiket kisebb vagy nagyobb mértékben zavar a rendezvény zaja. Idén is naponta érkeznek jelzések a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz.

Nem kis mértékben múlik a szél irányán és erején, hogy mennyire hallható a XIII. kerület különböző részein a koncertek és a rendezvény egyéb programjainak zaja. Ilyenkor ugyanis nem csupán a zenekarok és más előadók produkciójából származik a nem a helyszínen lévők számára néhány esetben kellemetlen zaj. Ennél sokkal zavaróbb, hogy együttesen hallhatók, egymást erősítik a zajforrások. A Hajógyári-szigeten ugyanis több tízezer ember fordul meg egy-egy koncertnapon, s a jelenlétükből és a vendéglátó egységek nyomán tovább erősödik a fesztiválról érkező zaj.

A szervezők különféle szközökkel, például a helyszínen valamennyi színpad mellett látható egyéni mérésekkel igyekeznek tenni a túlzott zaj ellen. Ennek ellenére előfordulhat, hogy Angyalföld több részén zavaró a zaj. Különösen a Duna-közeli területeken hallható a fesztivál idején túlzott mértékben a fesztivál hangja.

Amennyiben Önt zavarja a Szigetről érkező zaj, akkor a III. kerületi hatóságnál jelezheti azt. A Sziget szervezői külön panaszvonalat működtetnek a zajjal kapcsolatos panaszok fogadására.

A Sziget zajszáma: 920-06-76.

A lakosok nyugalma érdekében a XIII. Kerületi Önkormányzat a Sziget ideje alatt folyamatosan méri a zajszintet, amelyről korábbi cikkünkből tájékozódhat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj