XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/07/30/uj-helyszineken-erheto-el-az-ingyenes-wifi/

Témák A-Z

Új helyszíneken érhető el az ingyenes wifi

2012. július 30. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Négy helyszínnel gyarapodott a térítésmentes vezeték nélküli internet használatára alkalmas helyszínek köre a XIII. kerületben. A XIII. Kerületi Önkormányzat fejlesztésének köszönhetően az Országbíró sétányon, a Jakab József utcában, a Vizafogó sétányon és a Váci út 50-ben található Civil Házban áll a városrészben élők rendelkezésére a szolgáltatás.

Az internetpenetráció tekintetében az országos és a fővárosi átlagot is megelőzi a XIII. kerület – emelte ki dr. Tóth József polgármester a wifiszolgáltatás bővítésének átadása alkalmából. A városvezető egy kutatásra hivatkozva hangsúlyozta: két-három év múlva többen fognak mobiltelefonról internetezni, mint számítógépről. Ebben napi szinten segítség lehet a XIII. kerületi Önkormányzat szolgáltatása.

A cél az életminőség javítása és a korszerű lehetőségek felhasználása – tette hozzá a polgármester. Mint mondta, a XIII. Kerületi Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az internet élményét a gyermekektől az időskorúakig mindenki élvezhesse. Próbálunk segíteni abban, hogy csökkenjen a digitális szakadék – mondta a városvezető.

Az ingyenes wifit a Kerületi kártyával vehetik igénybe a lakosok. Már több mint tízezren igényelték az Angyalföld kártyát, és közülük 1200-an kértek jelszót az internetszolgáltatáshoz. A Kerületi kártyát és az internetes jelszót valamennyi XIII. kerületi lakos számára elérhetővé teszi az önkormányzat.

 

Az ingyenes wifi jelenleg az alábbi közterületeken érhető el:

  • Béke tér környéke
  • Gyermek tér
  • Gyöngyösi sétány
  • Hegedüs Géza Általános Iskola
  • József Attila tér
  • a RaM környéke
  • Jakab József utca
  • Országbíró sétány
  • Vizafogó sétány
  • Civil Ház

A fejlesztés első üteme tavaly készült el, akkor 12 ezer környékbeli számára vált napi szinten elérhetővé a közterületi internet. A mostani fejlesztés 6 millió forintból valósult meg, s újabb 10 ezer ember életkörülményeit javítja majd. Ennek köszönhetően tehát minden ötödik kerületi lakoshoz jut el az ingyenes wifi, de természetesen azt más kerületi kártyával rendelkező lakosok éppúgy használhatják a helyszíneken.

Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban tartott átadó során online kapcsolatot teremtettek a három szabadtéri helyszínnel.

A szolgáltatással kapcsolatos technikai észrevételeket a wifi@bp13.hu e-mail címen várjuk.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj