XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/07/04/hetvegi-ajanlo-julius-7-8/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: július 7-8.

2012. július 04. - Frissítve Kulturális hírek

Július 7-én kezdődik a Lakótelepi Napok rendezvénysorozata a XIII. kerületben. Az első alkalommal az Országbíró sétányon várják egész napos színes kavalkáddal, szakmai és játékos fórumokkal a lakosokat.

Július 8-án, vasárnap 10 és 13 óra között várják a legkisebbeket a Tücsöktanyán. Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban található helyszínen 10:30-tól Kezeslábas címmel zenés-bábos előadás szórakoztatja majd az apróságokat, akik rendszeresen nagy figyelemmel követik a műsort. Ezen a délelőttön Tücsök Kézműves Műhely lesz még a Dagály utcában a gyermekek számára. Az óvodás és kisiskolás korosztály számára pedig a Ki nevet a végén? társasjátékkör tart foglalkozást.

Ugyancsak vasárnapi programot ajánlunk figyelmükbe az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Siklósi Edit Tüskék avagy ami még belénk szorult című darabját tekinthetik meg az érdeklődők. A színdarab egy szingli korántsem átlagos életén keresztül mutatja be, mennyi kudarcot és csalódást képes elviselni egy nő, miközben az igazit keresi. A főhős a humor erejével szabadul meg a múlt sebeit okozó „tüskéktől” , miközben új és újabb meglepetések várják. A darab főszereplője Szemerédi Bernadett. Az A13 Színház előadása július 8-án 19 órakor kezdődik a József Attila téren.

Folytatódnak a Nyáresti koncertek a a Szent István parkban. A rendezvénysorozat vasárnap esténként kínál kellemes és tartalmas programot a XIII. kerületieknek. Július 8-án Dávid Klezmer Quintet és Klein Judit produkcióját tűzik műsorra este 19 órától, amely ingyenesen hallgatható meg. A klezmer zene egyedisége abból ered, hogy a zsidóság az egész világon ápolja hagyományait, ugyanakkor a hangzásvilág óhatatlanul keveredik a helyi zene stílusjegyeivel. A Dávid Klezmer Quintet 1999 óta koncertezik, tagjai Dávid József – klarinét, Kerek István – hegedű, brácsa, Agnecz Katalin – harmonika, Rózsa István- tuba, trombita, basszusgitár, Árkosi Péter – ütőhangszerek és Klein Judit – ének.

Kitekintőként ezúttal az Országos Pékfesztivált ajánljuk figyelmükbe, amelyet július 6-a és 8-a között rendeznek meg Komáromban. A helyszín a Monostori-erőd, ahol friss, ropogós és illatos péksüteményekkel várják a látogatókat. A program keretében változatos színpadi produkciókat tekinthetnek meg a kultúrára fogékonyak, egyebek között táncbemutatókat és színházi, illetve bábelőadásokat. Lesz emellett játszóház, falmászás és íjászat is.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj