XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/06/27/elismeresek-a-semmelweis-nap-alkalmabol/

Témák A-Z

Elismerések a Semmelweis Nap alkalmából

2012. június 27. - Frissítve Egészségügyi hírek

Évek óta július 1-je, a Semmelweis Nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból köszöntötték az egészségügyben dolgozókat a XIII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testületi termében.

A háziorvosi és a szakorvosi ellátás fejlesztésére többmilliárt forintot fordított a XIII. kerület – emelte ki az ünnepségen dr. Tóth József. Nemrégiben ért véget a tízéves intézményfelújítási program, amelynek legutóbbi állomása az Ipoly utcai rendelő átadása volt. Átalakult a felnőtt- és a gyermekügyelet is, ám hogy ennek a sorsa a jövőben hogyan alakul, arról még semmi biztosít nem lehet tudni. Arról viszont már született döntés a parlamentben, hogy 2013 januárjától járási rendszer lép majd életbe – hívta fel a figyelmet a kerület első embere.

Az alapellátás és a szakellátás szorosan összekapcsolódik, amit bizonyítanak a számok is. Évente hozzávetőlegesen 500 ezer orvos-beteg találkozót regisztrálnak a XIII. kerületi alapellátásban, a szakellátásban pedig 450 ezer alkalommal keresik fel az orvost a páciensek. Ugyanakkor kórházi ellátásra a lakosság 3-4 százaléka esetében van szükség.

A kollégák szeretete, odaadása és tisztessége megmutatkozott az elmúlt esztendőben is – hangsúlyozta dr. Hertzka Péter. A XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat főigazgatója megköszönte az egészségügy valamennyi dolgozójának áldozatos munkáját. Mint mondta, az elvándorlás időszakában kifejezett érték, hogy a XIII. kerületet stabil munkaerőforrás és magas színvonalú munka jellemzi.

A Semmelweis Nap alkalmából miniszteri díszoklevélben részesült dr. Majetics Zsuzsanna főorvos, a Visegrádi utcai szakrendelő szemészetének szakorvosa.

Az év szakorvosa 2012-ben dr. Megyeri Ágnes főorvos, a Szegedi úti szakrendelő reumatológus szakorvosa.

Az év szakdolgozója 2012-ben Balogh Ildikó, a Szegedi úti szakrendelő reumatológia csoportvezető asszisztense.

Ezen kívül főorvosi és adjunktusi címeket vehettek át a Szegedi úti és a Visegrádi utcai szakrendelők szakorvosai. A Semmelweis Nap alkalmából ezen kívül főigazgatói dicséretet és jutalmat nyújtott át az egészségügy dolgozóinak dr. Hertzka Péter.

A kitüntetettek listáját a dokuemntumok közül töltheti le.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj