XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/06/22/korszeru-irodahaz-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Energiahatékony irodaegyüttes épül a XIII. kerületben

2012. június 22. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Zajlanak az építkezések a XIII. kerületben. A napokban már beszámoltunk arról, hogy egy három épületből és 142 lakásból álló társasház építésén tartottak bokrétaünnepséget annak apropóján, hogy elérte az épület a legmagasabb pontját. A lakásfejlesztők mellett bíznak a XIII. kerületben az irodapiac szereplői is.

 

Váci Greens

A szerkezet elkészült.

Ennek bizonyítéka, hogy ismét egy korszerű irodaépület fejlesztője választotta helyszínül a Váci utat. Az Atenor beruházása energiahatékonyság és az alacsony üzemeltetési költségek szempontjából példaértékű, szem előtt tarva ezzel a XIII. Kerületi Önkormányzat által is kiemelkedő jelentőségűnek tartott klímavédelmi szempontokat. (A XIII. Kerületi Önkormányzat 2011 decemberében fogadta el a Klímavédelmi stratégiát.)

A Váci Greens irodapark a 2011-2012-es időszak legnagyobb budapesti irodaprojektje. Az épületegyüttesen összesen öt épületből áll majd, s méretét jellemzi, hogy a Váci úti frontja több mint 300 méter hosszú. Az elsőként felépülő hat szintes ingatlanban összesen 15 ezer négyzetméter kap helyet. A projekt első épületének szerkezete mostanra elkészült.

Az építkezés eredményeként megújul a környék is, s egy közösségi parkkal gazdagodik a Váci út térsége.

Ilyen lesz a Váci Greens

A Váci Greens látványterve.

A tervek szerint a Váci Greens első irodaházát, az A épületet 2013 elején adják át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj