XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/06/20/harminc-napos-a-a-hatarido-a-szemelyi-okmanyoknal/

Témák A-Z

Harminc napos a határidő a személyi okmányoknál

2012. június 20. - Frissítve Egyéb

A XIII. kerületi Polgármesteri HivatalHivatkozással a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának figyelemfelhívására, tájékoztatjuk az Okmányiroda ügyfeleit, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló CXL. törvény 33. §-a értelmében kérelemre induló eljárások esetén az általános ügyintézési határidő 30 nap, amely a kérelem beérkezését követő napon indul. Ettől rövidebb határidőt kizárólag jogszabály állapíthat meg.

A központi kiállítású okmányok kibocsátásának ügyintézési határideje egyéb jogszabályi rendelkezés hiányában 30 naptári nap. Ez az alábbi okmányokra érvényes:

  • útlevél
  • személyazonosító igazolvány
  • vezetői engedély

Az útlevél esetében lehet ennél rövidebb az okmánykiállítási határidő, a jogszabályban előírt igazgatási szolgáltatási pótdíj megfizetése esetén.

Részletek az útlevél igényléséről szóló tájékoztatóban a soron kívüli eljárás, a sürgősségi eljárás és az azonnali eljárás igazgatási szolgáltatási pótdíjainál.

Az ügyintézési határidőbe az okmány kiállításától a kézbesítéséig eltelt idő nem számít bele.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj