XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/31/testvervarosi-delegaciok-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Testvérvárosi delegációk a XIII. kerületben

2012. május 31. - Frissítve Kulturális hírek

A XIII. kerület 74. születésnapját ünnepli 2012. június 1-jén. Hagyományosan ebből az alkalomból kerül sor a díszpolgári címek átadására is. Az ünnepi műsornak a Radnóti Miklós Művelődési Központ ad helyet.

A testvérvárosok közül ezúttal a Bécs – Floridsdorf, a horvátországi Eszék és a szlovákiai Kassa – Délváros képviseletében érkezett delegáció a XIII. kerületbe. A vendégeket dr. Tóth József köszöntötte. A XIII. kerület polgármestere kiemelte: a magas rangú látogatókat a Polgármesteri Hivatalban látja vendégül, amely mostanra teljeskörűen akadálymentesített épület.

A testvérvárosok képviselői a látogatás során gazdag programokon vesznek részt. Megtekintik az Országbíró sétány már elkészült részét és az éppen zajló munkálatokat, felkeresik a Radnóti Miklós Művelődési Központot és a Pozsonyi út felújított részével is megismerkedhetnek.

A polgármester meghívta a testvérvárosok vezetőit a június 1-jei ünnepi rendezvényre a RaM-ba, ahol sor kerül a díszpolgári cím átadására is.

 

Idén tíz éves Kassa-Délváros és a XIII. kerület együttműködése. Ebből az alkalomból kiállítás látható Kassa képekben és a szlovák csipke címmel 2012. június 18-ig a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj