XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/25/veget-ert-a-testvervarosi-tabor/

Témák A-Z

Véget ért a testvérvárosi tábor

2012. május 25. - Frissítve Kulturális hírek

Pénteken estére kiürült a velencei tábor, miután valamennyi testvérvárosi delegáció hazautazott. Idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a testvérvárosi tábort a hagyományoknak megfelelően májusban a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A táborban minden délelőtt két hatvanperces angolórát tartottak, amelyek nem a megszokott iskolai keretek között zajlottak, hanem szabadabban, a tábor tematikájához igazodva. Országismereti játékokkal, hagyományokkal, mondókákkal ismerkedtek meg a tanulók, akik öt különböző szinten – nyelvtudásuknak megfelelően – gyűjtötté az ismereteket.

Délután részben az időjáráshoz, részben a résztvevők hangulatához illeszkedve alakították ki a programot. Volt, mikor elutaztak Székesfehérvárra, máskor a Velencei-tó partján tettek sétát, de olyan is előfordult, hogy néhányan a Szunyog-szigetre kirándultak.

Idén is sikert aratott a batikolás. Minden évben ez az egyik legkedvesebb foglalkozás a testvérvárosi táborban, s nem volt ez másként idén sem. Többen eleve magukkal hoztak olyan ruhadarabot, amelyet batikolni szerettek volna, bízva abban, hogy hazatérve az emlékek mellett egy szép batikolt ruhát vagy pólót is magukkal vihetnek. Nem kellett csalódniuk, jó szórakozás és eredményes foglalatosság volt a batikolás 2012-ben is. Emellett a gyöngyfűzés és üvegfestés került terítékre a kézműves tevékenységek sorában, a diákok rendkívül aktívak voltak.

Egynapos kirándulás alkalmával megismerkedtek Budapesttel is a diákok. Ellátogatott a csoport a Fővárosi Állatkertbe, töltöttek pár órát a vidámparkban, majd késődélután egy hajókiránduláson vettek részt. A generációk sajátos találkozásaként régi hagyomány, hogy a testvérvárosi tábor tagjai az idősek klubjának képviselőivel közösen utaznak a Dunán. A fiatalok és az idősek idén is együtt nézték meg Budapest látványosságait a folyóról, ismerkedtek egymással, érdekes beszélgetéseket folytattak. A program csatlakozott az Aktív időskor éve sorozathoz.

Esténként egy-egy testvérváros mutatkozott be, ki hosszabb, ki rövidebb produkcióval szórakoztatta a többieket. Utolsó alkalommal,a búcsúestén mindenki sajnálkozással vette tudomásul, hogy véget ért a 2012-es testvérvárosi tábor. Jövő májusig kell várni a folytatásra.

A XIII. kerület testvérvárosai:

Bécs – Floridsdorf

Eszék

Kassa – Délváros

Szováta

Varsó – Ochota

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj