XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/23/neked-nap-az-angyalfoldi-jozsef-attila-muvelodesi-kozpontban/

Témák A-Z

Neked-nap az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban

2012. május 23. - Frissítve Kulturális hírek

Tizenkettedik alkalommal küzdöttek meg egymással játékos versenyen a XIII. kerületi iskolák diákönkormányzatainak csapatai. A XIII. Kerületi Gyermek- és Ijúsági Önkormányzat (GYIÖK) szervezésében lebonyolított rendezvényen nagy lelkesedéssel vettek részt a fiatalok.

A benevezett csapatokat az akadályversenyt megelőzően dr. Tóth József polgármester köszöntötte. A városvezető emlékeztetett: idén ünneplte 10. születésnapját a GYIÖK. Ebből az alkalomból egyébként gyermekhonlappal ajándékozta meg a fiatalokat a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A XIII. kerület vezetése nagy figyelmet szentel a 18 éven aluliaknak – hangsúlyozta a polgármester. Mint mondta, középiskolába 2 ezren, általános iskolába 4500-an, óvodába 3 ezren járnak a városrészben. A Neked-nap már beivódott a kerület életébe. A városvezető megosztotta a fiatalokkal a XIII. kerület közelmúltban kapott rangos elismerésének hírét, hiszen a tudatos városfejlesztésért és az integrált városépítésért Hild János-díjat ítélt oda a XIII. kerületnek a Magyar Urbanisztikai Társaság.

A polgármesteri köszöntőt követően Csata Zsuzsanna diákpolgármester egyenként üdvözölte a megjelent csapatokat.

Ezután következhetett az akadályverseny, amelynek központi témája idén az ünnepnapok.

 

Érdekesség, hogy a közelgő Gyermeknap Törökországból ered, elsőként 1920-ban köszöntötték így a kicsiket. Magyarországon 1931 óta bevett gyakorlat a gyermekek ünneplése. Míg a Nemzetközi Gyermeknap június 1-je, addig itthon május utolsó vasárnapja a jeles nap.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj