XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/22/sikeresen-zarult-tamop-projekt-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Sikeresen zárult TÁMOP-projekt a XIII. kerületben

2012. május 22. - Frissítve Kulturális hírek

Az eredmények összefoglalásával és a tapasztalatok egy csokorba gyűjtésével ért véget a XIII. Kerületi Önkormányzat Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során című projektje.

Három fő területen sikerült nagyot lépni előre: a szervezetfejlesztés, a szolgáltatásfejlesztés és a képzési modell kidolgozása jelentették a program kulcsterületeit – emelte ki értékelésében Karácsonyi Magdolna, a Szociális Osztály vezetője. Ma már minden XIII. kerületi intézményben vannak szakképzett tereptanáraink, minden intézményben rendelkezésre áll a megfelelő modell, illetve az állampolgárok életminőségét javító szolgáltatásfejlesztésekre is sor került – részletezte Karácsonyi Magdolna. Az osztályvezető megköszönte valamennyi résztvevő munkáját és igyekezetét, ami a projekt sikeréhez vezetett.

Kiemelten köszönetet mondott a Szociális Osztály vezetője Kövér Ágnes projektvezetőnek, Talyigás Katalinnak, a Szociális Innováció Alapítvány ügyvezetőjének, Vadkerti Ildikó terepkoordinátornak és Hegyesi Gábornak, az ELTE Társadalomtudományi Karának tanszékvezetőjének.

Fontos eredmény, hogy a projekt keretében született meg a Tereptanári Módszertani Kézikönyv, amely átfogó dokumentuma a tereptanári munkának.

A projekt európai uniós finanszírozással valósult meg a TÁMOP keretében elnyert 24,4 millió forintos támogatásnak köszönhetően.

 

A projekt fő kutatási területei:

  • az 50 órás hiányzás
  • gazdálkodj okosan – interaktív játék
  • kiskorú édesanyák
  • a kerületi kártya
  • bölcsődei szülőcsoportok

Strukturált, végiggondolt projektet vezényelt le a XIII. Kerületi Önkormányzat, amelyért elismerés illeti – emelte ki Kövér Ágnes projektvezető az ELTE képviseletében, aki szerint a közös munka a gyakorlat egy újfajta megközelítése volt.

Az a jó szociális munkás, aki az esélyteremtésre törekszik, szolidáris, a felzárkóztatásért harcol és a szegénység elleni küzdelmet tűzi ki célul. Mindezt pedig előítéletmentesen kell tennie – fejtette ki a Szociális Innovációs Alapítvány ügyvezetője. Talyigás Katalin hangsúlyozta a humántőkébe való befektetés fontosságát, leszögezve, hogy mindez adott a XIII. kerületben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj