XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/18/testvervarosi-tabor-tizenkettedik-alkalommal/

Témák A-Z

Testvérvárosi tábor – tizenkettedik alkalommal

2012. május 18. - Frissítve Kulturális hírek

Fiatalok a testvérvárosi táborbanHagyományosan a tanév végén látja vendégül a testvérvárosok fiataljainak csapatát a XIII. Kerületi Önkormányzat velencei táborában. Idén tizenkettedik alkalommal látogatnak el a magyar diákokhoz külföldi társaik, akik május 19. és 25. között vakációznak a Velencei-tó partján.

A táborban 13 és 16 év közötti fiatalok vesznek részt. Délelőtt angol órákon fejlesztik tudásukat, a délutánokra változatos szabadidős programokkal rukkolnak elő számukra a szervezők.

A testvérvárosi csoportokban huszonöt diák, két angol és egy kísérő tanár érkezik Velencére. Eszékről évről évre 45 fiatalt hív meg az önkormányzat, viszonozva ezzel a XIII. kerület tanulóinak a horvát tengerpartra szervezett, hasonló létszámú nyári táborát. Természetesen lesznek XIII. kerület iskolákban tanulók is a velencei táborban.

 

A testvérvárosi tábor remek fórum arra, hogy a XIII. kerület és testvérvárosainak diákjai személyesen taélálkozzanak egymással, ismeretséget, barátságot kössenek egymással. A kapcsolattartást, a közös játékokat és programokat a választott közös nyelv, az angol használata teszi lehetővé.

Minden évben igyekeznek a szervezők tartalmasan kialakítani a táborzók időtöltését. Ennek érdekében egy központi téma köré csoportosítják a tevékenységek jelentős részét. Idén az lesz a fókuszban, hogy 2012. az Aktív Időskor Európai Éve. A nemzedékek közötti párbeszéd kialakításának és ápolásának igénye elsődleges fontosságú. Ezért a táborban a való életet modellezve a diákok 2-3-vagy éppen többfős családokat alkotnak, naponta változó szereppel. Így bepillantást nyerhetnek a családon belüli strukturálódás mikéntjébe, megismerkedhetnek a munka- és a feladatmegosztás nehézségeivel, átélhetik az érzelmi, felelősségi viszonyokat. A tábor és az idei tematika egyaránt kiváló lehetőség egymás kultúrájának, szokásainak, ünnep- és hétköznapjainak megismerésére.

A XIII. kerület testvérvárosai:

Bécs – Floridsdorf

Eszék

Kassa – Délváros

Szováta

Varsó – Ochota

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj