XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/17/hetvegi-ajanlo-majus-19-20/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: május 19-20.

2012. május 17. - Frissítve Kulturális hírek

Tartalmasnak ígérkezik a május 19-20-ai hétvége a XIII. kerületben. Most kezdődik a Kerületi Napok rendezvénysorozata, amely hétről hétre színes programokkal várja a XIII. kerületieket.

Elsőként május 19-én a Vízi Majálissal a Népszigeten, amelyet idén hatodik alkalommal rendez meg a XIII. Kerületi Önkormányzat.

Vasárnap Varázsnap lesz a Tücsöktanyán. Gyermeknapi előzetes műsorral várják a legkisebbeket,  a Csinnadratta című produkciót a Zabszalma zenekar adja elő. A koncert mellett a Tücsök Kézműves Műhely is nyitva tart majd, ahol rázogató és szélforgó készítésére invitálják a gyerekeket. A programokon a XIII. Kerületi Kártyával rendelkezők ingyenesen vehetnek részt, másoknak 500 forint a belépődíj.

Utolsó előadásához érkezik a Kölcsönlakás visszajár című darab a József Attila Színházban. A Méhes László rendezésében éveken át sikerrel játszott produkciót május 20-án este nézhetik meg azok, akik eddig lemaradtak róla vagy éppen még egyszer szeretnék látni azt, mielőtt lekerül a műsorról. Besenczi Árpád utoljára alakítja Philipet, a kissé naiv, korántsem macsó típusú, saját lakásában is csak tébláboló könyvkiadót. Akire egyszer, egyetlenegyszer rámosolyog a szerencse, mert a neves meseírónő, Miss Cook nála szeretné legújabb könyvét, a Pincsi Toncsi és Don Dobermann legújabb kalandjait kiadni.

Május 20-án Egészségnap lesz a Budapesti Virágpiacon. A Szent László utca 21-23-ban 9 és 14 óra között várják az érdeklődőket egészségügyi tanácsokkal, szűrővizsgálatokkal. Az Egészségünk jövőja rajtunk is múlik elnevezésű rendezvényen a részvétel ingyenes.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj