XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/03/24/gyermekhonlapot-adtunk-at-a-tizeves-gyiok-nek/

Témák A-Z

Gyermekhonlapot adtunk át a tízéves GYIÖK-nek

2012. március 24. Kulturális hírek

Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban tartotta születésnapi ünnepségét a XIII. Kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. Tíz évvel ezelőtt, 2002 márciusában alakult meg az ifjúság összefogása a GYIÖK keretei között, amely akkortól kezdve hatékonyan és sikeresen képviseli a fiatalok érdekeit.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a XIII. kerület életének részévé vált. Ugyanolyan része ez a kerületnek, mint az itt működő 100 civil szervezet, a sportegyesületek vagy a 26 ezer vállalkozás, amelyben összesen 72 ezren dolgoznak – mondta ünnepi köszöntőjében dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere kiemelte: az ifjúság önszerveződése rendkívül fontos, a fiatalok részt vesznek a kerület életében, s rendezvényeikkel – a többi között a Neked-nappal vagy a Tavasz- nappal – színesítik a kerületi programokat. – Ezeken szívesen részt veszek magam is – tette hozzá a polgármester. Dr. Tóth József megígérte, hogy a jövőben is igyekezni fog az önkormányzat biztosítani a mostani támogatást és segítséget a GYIÖK számára.

Az ünnepi alkalomra ajándékkal kedveskedett a XIII. Kerületi Önkormányzat. Ebből az alkalomból adtuk át a gyermekhonlapot, amely az ifjúság számára közérthetően és könnyen kezelhetően foglalja össze mindazokat az információkat, amik a diákok számára fontosak lehetnek. – A XIII. Kerületi Önkormányzat nagy gondot fordít az internetes kommunikáció, az önkormányzati honlap működésére. A lakosság is fogékony erre, hiszen többszázezren kattintanak havonta az önkormányzati honlapra – mondta dr. Tóth József.

– A Csata Zsuzsanna diákpolgármesterrel készített interjú és a most átadott gyermekhonlap révén a XIII. Kerületi Önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy rangot adjon a GYIÖK-nek – tette hozzá a polgármester.

– A GYIÖK gyermek- és ifjúsági önkormányzat, de valójában sokkal több annál. Menedéket, családot, barátot, élményt, érzéseket adott sokaknak – fogalmazott Csata Zsuzsanna diákpolgármester. Kiemelte elődei munkáját és erőfeszítését, szólt az eltelt évekről, élményekről. – Ami igazán lényeges a GYIÖK-ben, azt nem lehet megfogalmazni, azt érezni kell – mondta.

Csata Zsuzsanna ünnepi beszédét itt olvashatja.

Diákpolgármesterek a XIII. kerületben

  • Fehér Mariann
  • Szabó Dániel
  • Horváth Barbara
  • Kantuly István
  • Csata Zsuzsanna

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj