XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/03/14/marcius-15-e-alkalmabol-unnepseget-tartottunk-a-beke-teren/

Témák A-Z

Március 15-e alkalmából ünnepség volt a Béke téren

2012. március 14. - Frissítve Kulturális hírek

A forradalom és a szabadságharc emlékeit, az akkori eseményeket és a mai vonatkozásokat idézte fel ünnepi beszédében dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere hangsúlyozta: 1848-ban összekapcsolódott a haza a haladással. – Ne higgyük, hogy választanunk kell a kettő között – mondta a kerület első embere, hozzátéve: ma áhitozva gondolunk arra, hogy elég volna a párbeszéd, az együttműködés.

Az  egykori eseményeket felidézve emlékeztetett: április 7-én lett felelős kormány, akkor töröltük el az tizedet, az ősiséget, kiáltottuk ki a sajtószabadságot. – Érdem, hogy képessé váltunk a szabadságra, érdem, hogy tudjuk, nem szabad engedni a ’48-ból. Március 15-e örök időkre meghatározza nemzeti alapértékeinket – mondta a városvezető.

– Ma a kíméletlen céltudatosság, a mérhetetlen becsvágy és nem kevés bosszúszomj vezérli a közéletet – értékelte dr. Tóth József. Mint mondta, napjaink rajtunk múlnak. A XXI. század márciusának nem szétválasztania, hanem összekapcsolnia kell.

Az ünnepségen Koncz Gábor Petőfi Sándor két versét szavalta el. Elsőként a Bizony mondom, hogy győz most a magyar… című költeményt hallgathatta meg a közönség, később pedig a Nemzeti dal előadása következett.

Az ünnepi műsor keretében fellépett a Talentum Együttes is, amely Iványi Tamás vezetésével állította össze a műsorát. A népdalokat Lezsák Bernadett és Juhász Norbert előadásában élvezhették a jelenlévők, akik egyúttal egy néptánc-összeállítást is megtekinthettek.

Az ünnepség végén a megszokott módon Szózat dallamai csendültek fel.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj