XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/02/11/szmogriado-a-riasztasi-fokozat-elrendelve/

Témák A-Z

Szmogriadó: a riasztási fokozat elrendelve

2012. február 11. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Tovább emelkedett a szállópor koncentrációja, így elkerülhetetlenné vált a riasztási fokozat elrendelése a főváros teljes területére.

 

A szabályok szerint riasztási fokozatot akkor kell elrendelni, ha három fővárosi mérőállomáson egy időben mért légszennyezőanyag-koncentrációja két egymást követő nap átlagaiban meghaladja a riasztási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható. A levegőtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyező anyag mennyiségének fokozatos növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb – már rendkívüli légszennyezettségi – helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

A főpolgármester elrendelte a főváros közigazgatási területén a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott járművek közlekedési tilalmát. Ez a korlátozás vasárnap reggel 6 órától lép életbe, amennyiben addig nem javul a levegő minősége kellő mértékben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj